´Nederlander dreef tiener tot zelfmoord´

De Canadese autoriteiten verdenken een 35-jarige Nederlander, die hier vastzit op verdenking van webcamseks met minderjarigen, van afpersing van de Canadese tiener Amanda Todd. Het meisje pleegde zelfmoord. Dat heeft de Canadese politie laten weten. Volgens Canadese media heeft de man het meisje tot zelfmoord gedreven.

Amanda Todd sloeg in 2012 de hand aan zichzelf. Kort voor haar dood publiceerde ze een video op YouTube, waarin ze verklaarde hoe ze in een chatroom onder druk werd gezet om gedeeltelijk uit de kleren te gaan. Haar verklaring werd wereldwijd miljoenen keren bekeken. Ook andere minderjarige Canadese meisjes zijn volgens de Canadese politie ten prooi gevallen aan de man.

De verdachte, die deze week werd voorgeleid, is half januari aangehouden. Volgens het Openbaar Ministerie zou hij via internet minderjarige meisjes hebben verleid tot het verrichten van seksuele handelingen voor de webcam. Vervolgens zou hij zijn slachtoffers onder druk hebben gezet om meer beeldmateriaal te maken. Omroep Brabant en BN DeStem meldden eerder dat de man afkomstig is uit Oisterwijk.