Engelse politie hield omvangrijk seksschandaal geheim (60 blanke meisjes, bruine jongens)

The Times onthult dat toen de politie op zoek was naar een verdwenen 14-jarig meisje in de regio Blackpool, de recherche een netwerk op het spoor kwam van jongens/mannen, meest Pakistani, die allemaal werkten bij kebab-zaakjes of andere eethuisjes, die blanke meisjes in de val lokten en misbruikten. Soms alleen, soms met elkaar. Meer dan zestig meisjes waren het slachtoffer, meestal uit sociaal zwakke milieus en bijna geen van allen had aangifte gedaan. De meisjes waren allemaal tussen de 13 en de 15 jaar oud. De jongens tussen de 18 en de 25.
Eerder dit jaar was er een rapport dat groepsverkrachtingen van Engelse meisjes door donkere jongens een patroon zijn in Engeland. Vanwege de commotie die dat gaf probeerde de politie het rapport over deze zaak vertrouwelijk te houden. Niet gelukt.
Overigens: de 14-jarige Charlene (foto), waar het onderzoek mee begon is nog steeds zoek.

Uit het politierapport: “The exploitation . . . included the commercial exchange of money, food, shelter and gifts for the provision of sexual acts. Young people were being groomed and sexually assaulted both inside and outside of premises by a number of takeaway owners and workers.”