Politie jaagt op Roemeense zakkenrollers

De politie heeft voor het eerst op grote schaal de bewegingen in kaart gebracht van Roemenen van wie wordt gedacht dat ze zaterdag, tijdens Koningsdag, gaan zakkenrollen in Amsterdam. Op basis van inlichtingen uit Nederland en Roemenië weet de politie waar de Roemeense zakkenrollers zich mogelijk ophouden. Dat melden de kranten van Wegener.
Agenten hebben de afgelopen weken - in het kader van onderzoeken - de verblijfplaatsen van potentiële zakkenrollers bezocht. "We bellen aan, onderzoeken de verblijfplaats en waarschuwen de Roemenen dat ze niet moeten gaan zakkenrollen", zegt politiewoordvoerder Marjolein Koek in BN-De stem.  

Bron(nen):   Bn-De Stem      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  De politie op huisbezoek zelfs. Nou, daar zal dat Roemeense tuig wel erg van onder de indruk zijn. Er is ze toen vast verteld dat ze bij een heterdaadje zonder pardon zullen worden opgepakt en in een politiebusje naar het bureau zullen worden vervoerd. Nee, geen genade voor dat dievengilde!

  Geen genade? Was dat maar waar. Ze zijn in wezen ongrijpbaar en staan -met een proces verbaal waar ze zich niets van hoeven aan te trekken- 6 uur later weer op straat, op zoek naar het volgende slachtoffer.

 2. Kopje thee

  “We waarschuwen de Roemenen dat ze niet moeten gaan zakkenrollen.” En die knikken dan braaf en gaan gezellig koekhappen.

 3. Dead Silence

  De politie gaat op de knieen en geeft ze geld om binnen te blijven. Uw geld natuurlijk.

 4. Meester Proper

  Grenzen dicht!

Reacties niet toegestaan