‘Meerdere schietincidenten op filmset Rust, camerateam protesteerde’

Een regieassistent reikte Alec Baldwin het wapen aan, waarmee hij een cameravrouw doodschoot, blijkt uit het eerste politieonderzoek. Er zouden al meerdere schietincidenten zijn geweest op de filmset van Rust.

Assistent Dave Halls zei tegen Baldwin dat het wapen 'cold' was dus dat er geen kogels of losse flodders inzaten. Ook hij zou niet hebben geweten van de echte kogels.

Het is volgens Amerikaanse media niet het eerste schietincident op de filmset van Rust. Het productieteam zou niet geluisterd hebben naar zorgen van de crew hierover.

Zo schoot de stuntman, die de stunts voor Baldwin moest doen, zaterdag per ongeluk twee echte kogels af, stellen bronnen in de Los Angeles Times. Ook hij had te horen gekregen dat er geen echte munitie in het wapen zat. "Er had een onderzoek moeten komen naar wat er gebeurd is", zegt een lid van de filmcrew. "Er was niet uit te sluiten dat het nog eens zou gebeuren. Maar ze wilden alleen maar dat we doorwerkten."

Volgens een bron zouden er al drie keer eerder dergelijke incidenten zijn gebeurd. Een paar uur voor het fatale schot van Baldwin waren enkele leden van het camerateam weggelopen van de set uit protest tegen de gevaarlijke werkomstandigheden.

Bron(nen):   NOS