Ajax-feestje kost 8 treinstellen

Het kampioenschap van Ajax, waarvan de berichten zijn dat het zonder al te veel rotzooi is gevierd, heeft de NS 8 treinstellen gekost.

Supporters trokken in de trein van Enschede naar Utrecht een spoor van vernieling. De Ajax-aanhangers stapten in Almelo zonder politiebegeleiding in de normale intercity. Omdat Heracles-Ajax geen risicowedstrijd is, was er geen vervoer via de combiregeling. De vandalen begonnen volgens ooggetuigen die aan het woord zijn in De Telegraaf op elkaar te spuiten met brandblussers, sloegen glazen tussendeuren kapot en trokken afvalbakken van de wand. Ook het Amsterdamse vervoerbedrijf GVB kreeg het flink te verduren. De feestende supporters namen een gloednieuwe metro onder handen. Het plafond van een treinstel is vernield. Acht andere wagons zijn ook flink beschadigd. Zeker vijf supporters werden naar aanleiding van de vernielingen gearresteerd op station Weesperplein.

 

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Gewoon bij die supporters thuis ook een gaan rellen em alles kort en klein slaan. Kijken of ze dat leuk vinden.

 2. Karl Ruprecht Kroenen

  Ajax kampioen ,dat moeten we vieren, de NS tracteert op treinstellen die we kunnen slopen……….

 3. Apekool

  Ik neem aan dat Ajax als maatschappelijk verantwoord ondernemer direct heeft aangeboden de schade te vergoeden, om het daarna zelf op de amokmakers te verhalen?

  Oh nee, dat zie ik fout, voetballen is maatschappelijk relevant, een cultuuruiting – dat mag wat kosten.

Reacties niet toegestaan