Buurtbewoners Volkert bang voor gekken

Gekken, die het op Volkert van der Graaf hebben gemunt als hij zijn vriendin en dochter bezoekt, daar zijn ze in zijn oude buurt in Harderwijk bang voor. 'De wijkagent zei: doe maar niet open als er wordt gebeld,' zegt een van de buurtbewoners tegen het AD. Morgen komt de nu 44-jarige Van der Graaf uit de gevangenis. Na 12 jaar zit zijn straf voor de moord op Pim Fortuyn erop. Hoogleraar Reclassering Peter van der Laan denkt echter dat hij al vrij is of op een ander moment vrijkomt om commotie te voorkomen. Sinds het proefverlof in september lijken de bedreigingen wat minder geworden, maar nog altijd wemelt het op internet van de doodwensen aan het adres van de milieu-activist. Onbekend is of hij lijfelijke bescherming krijgt. De buurtbewoners van de vriendin en dochter van Volkert van der Graaf voelen zich niet echt veilig. Het adres van Van der Graaf is overal op internet te vinden. Alleen het huisnummer klopt niet. 'Daarom hebben wij met grote letters onze familienaam op de voordeur laten schilderen,' wijst een buurvrouw naar haar deur.

Bron(nen):   AD  Novum Nieuws    

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Raymond de greef

  Er is maar een gek waar de buurt bang voor moet zijn dat is Volkert van der G die in koele bloedde Pim Fortuin door zijn hoofd schoot.
  Deze man had nooit mogen vrijkomen!

  • marianne martens

   wat een onzin.Hij heeft de strafmaat gekregen die de Nederlandse Wet voorschrijft. Dat hebben al die inwoners gewoon te accepteren. Er is ook gezegd na onderzoek, dat de kans op recidive minimaal is. Weet U wat vreselijk is in Hardewijk, dat de moeder van zijn kind moeilijkheden heeft terwijl ze er niets mee te maken heeft gehad. Nog even, het was een vreselijke misdaad en heeft veel veranderd in de samenleving, ook bij mezelf.

   (in antwoord op Raymond de greef)
   • Apekool

    Het blijft steken dat de strafmaat overeenkomstig de wet is, maar niet overeenkomstig de daad. Tel daarbij het automatisme van de automagische vrijlating na 2/3 van de straf en daar gaat je rechtsgevoel.

    (in antwoord op marianne martens)
    • marianne martens

     Apekool daar heb je misschien grotendeels gelijk in. Zelf en duizenden andere mensen ben ik ook lange tijd zeer geschokt geweest door deze misdaad die een samenleving heeft doen trillen, net zoals bij Theo van Gogh. deze gebeurtenissen zijn schokkend. Maar goed, deze zaak is door alle Rechtelijke Instanties behandeld. Het is pas eng als Rechters de meeste stemmen uit onze samenleving laten mee beslissen. ook al is de pijn en smart groot bij de slachtoffers.

     (in antwoord op Apekool)
     • Dead Silence

      Het is nog enger als de rechters het spoor bijster zijn.

      (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      De Politiek eveneens.Nogmaals zoals Hella Haase heeft gezegd:” Het is mijn tijd niet”. Het is op vele fronten eng, de media die alles maar niet noemen, de belangen- groepen, die alleen maar met zichzelf bezig zijn etc. Even wat anders, heb net een een college gevolgd over de Oceanen. Er worden 8 mensen jaarlijks gegrepen door haaien over de hele wereld . Raadt nu eens hoeveel haaien er jaarlijks worden vermoord? tussen de 20 en 100 miljoen. Het soort: mens deugt niet, ook in deze zaak niet.

      (in antwoord op Dead Silence)
     • FritsB

      Uw haaienverhaal is onzin. Haaien worden niet gedood omdat er af en toe eens een mens wordt aangevallen maar voor consumptie (al is dat maar een klein deel van de haai en wordt de rest weer teruggegooid – dat is overigens het echte schandaal, die nutteloze verspilling). Haringen vallen geen mensen aan maar daarvan worden er vele miljarden meer gevangen. Koeien en kippen doden ook geen mensen maar daarvan wordt eveneens een veelvoud van 100 miljoen per jaar gedood, alweer omdat we ze opeten.

      (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      niet helemaal, veel haaien worden gedood omdat het grotendeels bijvangst is. De grootste zeetrailers halen alles weg en overhoop waar al miljoenen jaren een zeker evenwicht is.Koeien, kippen, varkens, schapen etc worden inderdaad gedood om op te eten. Veelal een rot leven, gelukkig steeds meer boeren die er wat aan doen, en dan maar schransen aan de eettafel van de wereldbevolking. http://www.Open2Study.com
      (4 colleges, lekker compact en je bent weer iets meer op de hoogte van de verleden tijd en het nu.)

      (in antwoord op FritsB)
   • Dead Silence

    De Nederlandse Wet is een farce, een ongekende schande jegens de fatsoenlijke mens. En effectief 12 jaar zitten is een bewuste afweging en loont om iemand daarvoor uit de weg te ruimen, waarna je een nieuw leven kan beginnen op kosten van de staat en dus ook van de centen van de naasten van wijlen Pim.

    (in antwoord op marianne martens)
    • marianne martens

     zelf heb ik de idee dat je als geen ander weet wat er in de wereld gebeurd. Misschien kun je wel stellen dat in de Westerse Wereld de wet een farce is. Toch moeten we het met deze wetgeving doen. Zonder wet zijn we stuurloos. Laten we nu wel even een beetje eerlijk zijn, de wetten in de hele wereld staan onder gigantische druk.=globalisering= een vrouw die in de auto rijdt krijgt zweepslagen etc

     (in antwoord op Dead Silence)
 2. Dead Silence

  Welke gek? Dat is er maar een en dat is Volkert.

 3. Templein

  De media stoken het vuurtje lekker verder op. In DWDD wordt er geïnformeerd hoeveel procent kans er is op wraak. In de kranten lezen we interviews van Fortuyns familieleden. De slechte kanten van de dader worden weer bij elkaar geschoffeld. Zijn leeftijd wordt genoemd, je zou eens kunnen vergeten hoe hij er nu uit zou kunnen zien.

  Wat hebben we het weer fijn met mekaar.

Reacties niet toegestaan