Lunchen in de metro

In het tijdperk van pop-up restaurants, speakeasies, flash mobs en sociale stunts, kon het niet lang duren tot er een clandestien diner werd georganiseerd in de metro. De New York City Subway service kreeg voor de gelegenheid een restauratiewagon, een rijdende bistro, die was uitgerust met tafels, linnengoed, zilverwerk en een strak in het pak zittende maître d'hôtel.

Voor de lunch werden mensen uitgenodgd van verschillende supper clubs. De deelnemers wisten niet waar ze naartoe gingen. Ze hadden via de mail instructies gekregen en verzamelden op een bepaald punt in de stad. Daar  zou een gids hen ophalen. Het menu was luxe: kaviaar, foi gras en filet mignon, en een piramide van chocolade panna cotta, bestrooid met bladgoud toe. Er werd geen alcohol geserveerd. De timing was perfect. Het 6-gangen spektakel duurde exact een half uur.

Voor herhaling vatbaar? De gasten waren enthousiast, maar de Metropolitan Transportation Authority niet: 'Treinen zijn er om te rijden, niet om feestjes in te geven'.

Bron(nen):   foto's  New York Times