Israëlische auteur Amos Oz noemt joodse extremisten ‘hebreeuwse neonazi’s’

Fundamentalistische joden gaan steeds verder in hun haatcampagne tegen Palestijnen, Christenen en zelfs het Israelische leger. De bekendste Israëlische schrijver Amos Oz noemt de joodse extremisten 'hebreeuwse neonazi's', meldt de krant Haaretz. Volgens hem hebben de extremisten alle grenzen van het redelijke overschreden. Er bestaan "lieve namen namen voor een monster dat zo mag genoemd worden: groepen hebreeuwse neonazi's", zei hij gisteren volgens Haaretz aan de genodigden op zijn 75ste verjaardag. "Onze neonazi-groepen genieten de steun van een aantal nationalisten en racistische wethouders, en ook van rabbijnen, die hen naar mijn mening een pseudo-religieuze rechtvaardiging geven", voegde Oz eraan toe.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Marco Gorter

  Ernstige situatie, kennelijk (en helaas) weinig geleerd van WOII. Toevallig een paar dagen geleden bij Westerbork geweest voor extra input voor een werkstuk over WOII van mijn oudste dochter. De gids waarschuwde einde van de rondleiding voor het gevaar van polarisatie, en ik ben het helemaal met hem eens! Het blijkt maar weer dat een geloof / overtuiging voldoende legitimatie geeft om veel schade toe te brengen aan andersdenkenden (door diegene die hierin doorschieten).

 2. Karel Kritisch

  Helaas vind je zulke lui in elk land… Als volk moet je zulke mensen geen kans geven om haat te zaaien.

 3. Edward_II

  Het leeft lang geduurd, maar eindelijk durven steeds meer mensen het beestje bij zijn naam te noemen. De haat jegens en onderdrukking van Palestijnen is een ziekte die dringend bestreden moet worden.

 4. marianne martens

  Amos Oz is een inspireerde sterke geest die zegt wat velen denken. Erg dapper. Amos Oz is een van de schrijvers die altijd deel uit zullen maken van
  van vele mensen.

 5. LikoedNederland

  Het is devaluatie van nazisme om dit ook al zo te noemen.

  Er bestaat wel een tweede nazisme, in de vorm van opvoeden tot een tweede holocaust, maar die wordt door de politiek-correcte media doodgezwegen.

  http://likud.nl/2014/05/hamas-geeft-kleuters-een-ideaal-de-joden-uitroeien/

  • marianne martens

   Begrijp wat U bedoelt, waarschijnlijk is op verschillende niveau’s in een paar landen zo,n ontwikkeling gaande. Amos Oz heeft wel een “open” wond in de samenleving geraakt. In Arabische kranten worden West- Europeanen continue als vreselijke wezen beschreven. Een goede voedingsbodem voor wederzijdse haat, weinig tevredenheid en geluk in ieders individueel leven, ook geen oplossing lijkt me.Het is geen vrolijk- makende boodschap in uw film maar als er niets wordt begrepen van elkaars levens zal het nog lang duren om elkaar in het midden te ontmoeten. Wat de Westerse media betreft heeft U gelijk, alles wat gevaarlijk is voor de “zittende” macht wordt doodgezwegen of op de binnenkant van een pagina gekwakt.Troost is dat er nog een paar onafhankelijke bladen zijn.Dat een Duitse rechter een asielzoeker niet uitzet naar Nederland vanwege levensgevaar is een teken dat we in Nederland erg onder de humane basisgrens zijn gezakt.Ook dit bericht stond op de binnenkant van een krant.

   (in antwoord op LikoedNederland)

Reacties niet toegestaan