Boko Haram laat video zien van ontvoerde meisjes

Vanmorgen is een video opgedoken, waarop de meisjes te zien zouden zijn, die zijn ontvoerd door de terreurgroep Boko Haram in Nigeria. In het 17 minuten durende filmpje zijn ongeveer 130 meisjes te zien. Dat is ongeveer de helft van alle ontvoerde meisjes. Het zou kunnen dat de groep meisjes is opgesplitst, zodat ze minder makkelijk te vinden zijn. Ze dragen een hijab en zijn aan het bidden. Abubakar Shekau, de leider van Boko Haram, zegt in de video: ,,We hebben ze bevrijd. Ze zijn moslim geworden.'' Drie meisjes komen in het filmpje aan het woord en bevestigen de woorden van Shekau. De leider zegt dat de meisjes zullen worden vastgehouden tot alle leden van de terreurgroep, die nu in de gevangenis zitten, worden vrijgelaten. Bekijk hieronder een deel van de video van het Franse persbureau AFP.

Bron(nen):   Nu  BBC    

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Kopje thee

    De meisjes waren op weg naar hun schoolexamens. Het zou me verbazen als deze Bokito’s Haram zelfs maar hun naam konden schrijven.

  2. Dead Silence

    Snappen de Bokito’s Haram mafkezen niet dat ze door een vrouw gebaard zijn en met hun kop door de flamoes van hun moeder zijn gekomen? Blijkbaar niet, want anders gingen ze wel respectvoller met dames om.

  3. Karel Kritisch

    Ik hoop dat Bokito’s Harem snel bevrijd wordt. Het is echt de droefenis van de mensheid dat Boko Haram. Demonen zijn het.

Reacties niet toegestaan