Omicron: Frankrijk voert inreisbeperkingen in voor reizigers uit VK

Frankrijk voert donderdag strenge inreisbeperkingen in voor mensen die vanuit het Verenigd Koninkrijk in het land arriveren. Zo moeten reizigers onder meer zeven dagen in quarantaine na aankomst, meldt de televisiezender BFM TV op basis van informatie van een regeringswoordvoerder.

Andere belangrijke regels zijn dat de negatieve testuitslag van een PCR-test nog maar 24 uur oud mag zijn en dat het aantal redenen om het land binnen te komen flink is teruggebracht. Het mag nog voor noodzakelijk familiebezoek en voor mensen die ook de Franse nationaliteit hebben. De volledige lijst met beperkingen wordt later op de dag bekendgemaakt door premier Jean Castex.

De Franse regering voert de regels in vanwege het snel stijgende aantal coronabesmettingen in het Verenigd Koninkrijk. De Fransen willen voorkomen dat meer gevallen van de omikronvariant het land binnenkomen. In Frankrijk zijn tot nu toe 240 gevallen bekend.

Het Verenigd Koninkrijk meldde woensdag een recordaantal nieuwe coronabesmettingen van 78.610. De verwachting is dat de komende dagen de stijging toeneemt door de besmettelijkere omikronvariant.