Stichting De Einder verstrekt adressen voor zelfmoordpoeder

Stichting De Einder helpt en begeleidt mensen met een doodswens, maar denkt daar wellicht iets te makkelijk over: wie zelfmoord wil plegen en voor hulp contact zoekt met de stichting, krijgt vrij eenvoudig een lijstje met adressen voor zelfmoordpoeder. Het OM stelt nu mogelijk een onderzoek in, zo schrijft de Telegraaf. Het SBS6-programma Undercover bracht de zaak aan het licht. Een medewerkster gaf zich uit als een depressieve 27-jarige vrouw die zelfmoord wilde plegen. Een hulpverlener van de stichting gaf haar vervolgens de adressen waar zij zelfmoordpoeder kon bestellen. Even later viel het poeder op de mat. De invoer ervan is verboden. De Einder was de enige van meerdere onderzochte organisaties die de adressen wilde geven. CDA-kamerlid Mona Keijzer zegt vragen te zullen stellen aan minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten. SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij vindt dat stichting De Einder moet worden verboden. Op het niet naleven van de regels omtrent hulp bij zelfdoding staat maximaal drie jaar celstraf.    

Bron(nen):   Telegraaf      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karl Ruprecht Kroenen

  Moeilijke materie.

 2. wetering

  Waarom moet het leven van machinisten en treinreizigers verpest worden als het ook op deze humanitaire manier kan

 3. Doornroosje

  Gelijk heb je en de mensen moeten het zelf weten wat ze doen. Als ze verlost zijn van hun ellende schaad het toch niemand, er is alleen RUST!! Hoe kom ik eraan??

 4. stifler

  ik hoor hier mensen zeggen dat het goed is dat er zo een stichting bestaat. hebben jullie überhaupt wel nagedacht bij het feit dat misschien niet iedereen die poeder voor het zelfde doel wil gebruiken, wat als iemand doet alsof hij zelfmoord wil plegen en vervolgens die poeder bemachtigt en het in iemand anders zijn drinken gooit. zodra ze het aantreffen in zijn of haar bloed denken ze waarschijnlijk dat het een zelfmoord poging was, want ja het staat tenslotte bekend als zelfmoord poeder.

  als je zover bent dat je er een einde aan wil maken dan heb je blijkbaar niet goed nagedacht over hoe goed je het hebt, tuurlijk er zijn vast wel mensen die echt wel de juiste rede hebben om zelfmoord te plegen en ik ga ook niet zeggen er hulp is want, mensen enorm eigenwijs zijn en vinden hun eigen problemen altijd erger dan die van een ander.

  Het enigste waar ik me dood aan irriteer is dat op elk forum meer dan 80% van de zogenaamde ”depressieve” mensen kinderen van rond de 12 en 14 zijn. tis toch niet te geloven dat een kind van 14 zijn leven al zo rot vind dat hij denkt dat hij maar beter dood kan zijn, zo een kind heeft amper levens ervaring, tuurlijk als je beide ouders zijn overleden voor je neus snap ik best dat je er geen zin meer in heb.

  Mijn tip geef gewoon niet op, blijf door gaan je kan er altijd uitstappen, maar je kan er niet opnieuw instappen. ik was zelf redelijk depri want mijn vader werd opgepakt en verloor langzaam alles wat me met mijn jeugd herinnerde omdat het huis werd leeg gejat door junks. ik mag nu niet meer bij de politie (wat mijn droombaan was) omdat mijn vader een crimineel is geweest. en mijn voormalige vriendin dumpte me hierom omdat ze zelf anders ook niet bij de politie kon. heb ik 1 seconde gedacht om er een einde aan te maken NEE want het leven is nou eenmaal lastig, je ziet een wolf ook niet van een berg afspringen omdat zijn puppy’s voor zijn neus werden verscheurt. Mensen weten niet half wat ze hebben.

  voor de mensen die dit beledigend opvatten spijt me dat, maar het is in mijn ogen gewoon de waarheid, mensen die na dit gelezen te hebben nog steeds boos zijn hebben pech, als je dit soort teksten niet kunt accepteren heb je geen ruggengraat en kan je dus blijkbaar ook niks hebben.

Reacties niet toegestaan