Hoe een wellustige pater een misdienaar de dood in jaagt

Humberto Leal was een gelovige jongen uit een katholiek gezin in San Antonio, in Texas. Hij zit in de dodencel en wacht op executie. Dat zit zo.
Hij was misdienaar in St. Clare, het de parochie van de arme wijk waar hij woonde. Dat was begin jaren tachtig. Hij had de pech dat de Rooms Katholieke Kerk daar nu juist Father Federico Fernandez als pastoor hadden geplaatst. De bazen van de kerk in Texas wisten dat de pater het moeilijk had met zijn driften. In zijn vorige parochie had hij zich al vergrepen aan misdienaars en koorknapen. Dat hadden ze toen effectief in het wijwater vat weten te stoppen. Er was met de hitsige pater afgesproken dat hij het nooit meer zou doen en dat ging hij bewijzen in St. Clare.
En zoals een alcoholist die even gestopt is daarna meer drinkt dan ooit, ging het mis. Eén van de jongens die bij herhaling is verkracht was Humberto.
Hij raakte daardoor, zeker seksueel, geheel het spoor kwijt en werd wat  verkrachtingsslachtoffers vaker overkomt: hij ging anderen misbruiken, zoals hij was misbruikt. Hij ging jonge meisjes verkrachten.
Een keer liep dat zo uit de hand dat zijn 16-jarige slachtoffer stierf.
En nu zit hij te wachten op zijn executie.
De Pater leeft nog.

Bron(nen):   Texas Tribune