Brief van WOII-soldaat aan zijn moeder komt 76 jaar later aan

Ineens viel er een brief op de mat bij de 89-jarige Angelina Gonsalves. Het bleek een bericht van haar overleden man, dat hij in 1945 aan zijn moeder stuurde vanuit Duitsland. Daar was de Amerikaanse sergeant toen gestationeerd.

Sergeant John Gonsalves, toen 22 jaar, schreef zijn moeder in Woburn een brief in december 1945 vlak na het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog. De brief bleef meer dan 75 jaar ongeopend, tot hij opdook in een postdistributiecentrum in het Amerikaanse Pittsburgh.

"Lieve mam, vandaag heb ik nog een brief van je ontvangen. Ik ben blij om te horen dat alles goed is," schrijft de soldaat. "Wat mij betreft, ik ben oké en het gaat wel goed. Maar het eten hier is meestal erg slecht." De militair eindigt met: "Alle liefs en kusjes, je zoon Johnny. Ik zie je snel, hoop ik."

Weduwe
Gonsalves overleed in 2015. Zijn moeder is ook gestorven, maar de postdienst vond een adres van zijn weduwe Angelina, die de soldaat ontmoette, vijf jaar nadat hij de brief verzond.

De familie van Gonsalves was dankbaar voor de brief. "Stel je voor, 76 jaar later!" reageerde Angelina bij WFXT-TV. "Ik kon het gewoon niet geloven. En dan zijn handschrift en alles. Het was gewoon geweldig."

Angelina Gonsalves (89) bracht opnieuw de feestdagen zonder haar man door, maar zei dit jaar: "Het is net alsof hij bij me terug is gekomen."

Bron(nen):   The Guardian