Vietnam doet wat aan de vraag naar hoorn

Twee weken geleden waren er in Zuid-Afrika, waar 80% van de Afrikaanse neushoornpopulatie woont, al 376 neushoorns gestroopt. Vorig jaar liep het aantal op tot 1004, wat een toename van 50% was ten opzichte van het jaar daarvoor. De Afrikaanse neushoorn wordt op deze manier met uitsterven bedreigd. De neushoorns worden voornamelijk naar China en Vietnam verscheept waar mensen overtuigd blijven van de medicinale werking van de hoorn. In de straten van Hanoi wordt illegaal voor 6000 dollar 100 gram hoorn verkocht, wat volgens de straatventers 80% tot 95% kans geeft op genezing van kanker. Neushoorhoorn is niet veel anders dan het gruis wat van je nagels komt als je ze vijlt. Nu heeft het Vietnamese ministerie van Volksgezondheid samen met het Wereld NatuurFonds twee workshops gegeven om met meer dan 100 traditionele genezers, academici en ambtenaren te praten over het gebruik van de hoorn en over alternatieven. Er werd benadrukt dat de hoorn geen kanker kan genezen en dat reductie van de vraag ernaar cruciaal is. Elke stap draagt volgens het ministerie bij aan de bescherming van de neushoorns.

Bron(nen):   PiepVandaag      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Gewoon nagelbijten dus en u wordt gezond.

 2. Diederdick

  Too little too late

  Als het ademt en een hartslag heeft wordt het gedood en in Vietnam en China gegeten. Is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven.

 3. IwanovKapotjeplov

  Gewoon dit overal uitvoeren en het stropen houdt op: http://www.neushoornstichting.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=63:gif-als-middel-tegen-stropen&catid=6:ongecategoriseerd

 4. Koper

  Hoorn is een mooie plaats maar we hoeven echt niet heel Vietnam over de vloer te hebben hier hoor.

Reacties niet toegestaan