Vliegende auto mag eindelijk de weg op


De vliegende auto van Terrafugia, de Terrafugia Transition, kreeg al meer dan een jaar geleden toestemming om te vliegen. De vliegende auto kreeg echter geen goedkeuring om de weg op te mogen en dus hadden de makers van de Terrafugia Transition hier weinig aan. Maar nu is het eindelijk zover, want de vliegende auto heeft officieel toestemming gekregen om van de weg gebruik te maken.

Door alle vertragingen lopen de makers zo’n 2 jaar achter op schema. Dit betekent dat de Terrafugia Transition op zijn vroegst komend najaar te zien zal zijn in autogarages in de Verenigde Staten. Het dingetje kost ongeveer 140.000 euro en je kan de Terrafugua Transition online reserveren met een aanbetaling van 7000 euro.

Nog wat feiten op een rijtje. De lengte van de Terrafugua Transition bedraagt zo’n 5,8 meter. De breedte ligt op slechts 1,7 meter wanneer de vleugels zijn ingeklapt. Met de vleugels uitgeklapt kom je op een breedte van iets meer dan 8 meter. Op de weg ligt de topsnelheid op 105 kilometer per uur. In de lucht ligt de maximum snelheid op 185 kilometer per uur. Tevens kan de Terrafugua Transition met een volle tank van bijna 76 liter, iets meer dan 800 kilometer afleggen.

Bron(nen):   Daily Mail  Terrafugia