De juwelier die Marokkanen weert legt uit

Drie maanden geleden liep Kamerbeek een partiële dwarslaesie op toen hij met een overvaller in gevecht raakte. De mannen vielen samen door een hekwerk in een bouwput van zes meter diep. De overvaller landde bovenop hem en ontsnapte door het hek als ladder te gebruiken. Kamerbeek is nog steeds aan het revalideren.
De afgelopen tien jaar werden Jos Kamerbeek en zijn vrouw Margo acht keer overvallen. „En altijd door jonge Antillianen en Marokkanen”, zegt hij tegen NRC.
Het is een ingrijpende maatregel: de goeden lijden onder de kwaden, vraagt NRC
„Vindt u? Dan moet u eens een weekje bij ons komen meelopen. Dan kunt u uw eigen conclusies trekken. Bovendien zeggen wij niet ‘er komen geen allochtonen in’. Wij hebben genoeg allochtone klanten, maar een bepaald soort allochtonen komt er niet in. Allochtonen die u óók op straat zou herkennen. U weet wel.”
„Machojongens tussen de 17 en 25 jaar. Met petten en kettingen. Ze voelen aan de ruiten. Tikken er op. Maken aantekeningen. Dat gebeurt iedere week wel een paar keer. Eerst hangen ze wat rond, dan willen ze naar binnen.”
„Pakistani, Indonesiërs en Molukkers zijn voor ons nette mensen. Alle misdaad wordt bij ons gepleegd door Antillianen en Marokkanen.”

Bron(nen):   NRC