Vloerspijkers in chique Londense wijken moeten daklozen wegjagen

In de portieken van dure appartementengebouwen in Londen zijn spijkers in de vloer aangebracht om zwervers te weren. Ook op andere aantrekkelijke plekken voor daklozen zijn de spijkerbedden geplaatst. In sociale media is nu veel ophef ontstaan over de maatregel. Veel mensen vinden het afschuwelijk en mensonterend. Een Twitteraar noemt het 'een gebrek aan menselijkheid'. Andere tweets luiden: 'Daklozen worden behandeld als duiven', verwijzend naar de spijkers die gebruikt worden om vogels af te schrikken. En: 'De kansarmen worden nu als ongedierte beschouwd'. De spijkers, die vooral opvielen bij een flatgebouw in Southwark Bridge, zouden twee weken geleden zijn geplaatst, omdat er daklozen waren gesignaleerd. Daklozenorganisaties zeggen dat de spijkerbedden al veel langer worden gebruikt om daklozen weg te jagen. Een medewerker van organisatie Crisis: "Het is een schande dat mensen op straat moeten overnachten, maar hun aantal is in de laatste drie jaar met 75 procent toegenomen."

Bron(nen):   De Morgen      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  Als al die mensen die hier zo moeilijk over doen nou 1 dakloze in huis nemen, dan is het hele probleem opgelost……….
  Maar helaas.. twitteren is zo makkelijk van onder je eigen DAK…

  • Kopje thee

   Ik wil geen heilige lijken, maar voor de voordeur van mijn vorige huis (soort privé-portiekje) sliepen vaak zwervers. Ze gebruikten er ook wel eens. Ik liet ze altijd met rust, want had geen last van ze. Zij kwamen daar immers ook voor hun rust. Weet je waar ik pas last van heb als stadsbewoner? Van de immer feestvierende, recreërende burgergezinnetjes, die ons land zo rijk is, met name op deze warme vrije dagen. Het kan niet op. Schreeuwende kids aan de rechterhand, vreetafval over de linkerschouder sloft het van het ene evenement naar het andere, want er moet geld aan ze verdiend worden. Zit pa niet in z’n motorlawaaiclub op de weg, dan maakt z’n zoon de binnenstad wel onveilig op z’n scooter, joelend tot laat in de nacht. En maar een grote bek hebben. Zwervers houden zich tenminste koest.

   (in antwoord op harrr)
   • marianne martens

    Ja, Kopje thee je hebt gelijk met die feestvierende massa’s in grote steden. Ongelofelijke achterlatende rotzooi,terwijl grote groepen er toch iets moois ( muziek, kunst, sport ) voor terugkrijgen.Begreep er helemaal niets van zoveel troep terwijl er toch vuilnisbakken stonden. Had te doen met al die vuilnismannen, die het verval zo kenmerkend in zicht brachten. Wij hebben ook zwervers in ons portiek gehad.Niet erg, je stapt er overheen, niet lekker, maar zwerver ben je niet “for pleasure”,
    gewoon een van ons.

    (in antwoord op Kopje thee)
    • André Somers

     Als die zwervers er inderdaad geen troep van zouden maken, was het tot daar aan toe. Helaas zijn mijn ervaringen anders. Roken, bier drinken (en de blikjes achterlaten), maar ook de behoefte doen. Fijn hoor, je voordeur uit stappen en er een drol aantreffen.

     Ik stuur ze dus weg, en gaan ze dan niet, dan bel ik de politie.

     (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      u heeft gelijk, het is wel van alle eeuwen zie literatuur en dergelijke, absoluut niet aangenaam als er ook nog eens uitwerpselen aan te pas komen.er zijn ook slapers die overdag weg zijn.

      (in antwoord op André Somers)
 2. marianne martens

  de daklozen moeten een recht -zaak beginnen tegen deze mensen ( het is natuurlijk niet fijn ), moedwillig lichamelijk letsel toebrengen. Portieken en stoepen of “what ever” zijn publiek domein. Misschien moeten de huizenbezitters naar een buurthuis of de wijkpolitie gaan om te weeklagen over
  deze aller-individueelste op het “ik” gerichte overlast

 3. zo maar iemand

  Het doet me goed dat er mensen zijn die aanstoot nemen aan mensen die aanstoot nemen aan mensen.

Reacties niet toegestaan