Bij Martijn zou het viespeukerij heten, bij Vogue is het chique mode

Foto's van het 10-jarige model Thylane Blondeau - uitgedost als vamp met hoge hakken, nagellak en aangepaste juwelen - baren opzien in Frankrijk. Het modeblad Vogue, dat het meisje samen met nog andere kinderen opvoert, krijgt de wind van voren.
Thylane Blondeau liep op haar vijfde al een modeshow voor Jean Paul Gaultier. Maar de foto's nu zijn van een andere orde. Ze ligt op een tijgerkleed terwijl ze sexy de lezer aanstaart. "Laat kinderen kinderen zijn!", "Haar ouders zouden zich moeten schamen!" en "Waarom noemt de Franse Vogue dit niet gewoon hun pedofielenuitgave?"
"Te volwassen om het ironisch te noemen."

Het is niet echt duidelijk wat Vogue hiermee wil bereiken. Het blad heeft een reputatie inzake provocatieve foto's. Volgens Céclie Narinx, hoofdredacteur van het Nederlandse modemagazine ELLE, zijn nu grenzen overschreden, schrijf het Belgische Vandaag. "Vogue staat er al jaren om bekend grenzen op te zoeken en te overschrijden, denk aan vozende bejaarden, onfunctioneel naakt, zwartgeverfde modellen, transseksuelen. Maar ik vind dat dit te ver gaat. Zo'n meisje weet echt nog niet wat ze uitstraalt en het is te volwassen gebracht om nog ironisch te noemen". Thylane Blondeau is geen alleenstaand geval. In mei presenteerde modehuis Miu Miu een nieuw gezicht: de 14-jarige Hailee Steinfeld. Modeontwerper Marc Jacobs ging enkele weken geleden in zee met de 12-jarige Elle Fanning.

Bron(nen):   Vandaag Belgie