Gedrogeerd: Studenten uit heel Nederland onwel op skireis naar Franse Risoul

Studenten uit heel Nederland zijn onwel geworden op een skireis naar het Franse Risoul. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS langs diverse studentenverenigingen. Bij verschillende reizen de afgelopen weken is dat behalve zeker negen Utrechtse studenten voor zover bekend nog eens dertien anderen uit Leiden, Nijmegen, Maastricht en Leeuwarden overkomen. In een geval was dat zo hevig, dat de student nog steeds in het ziekenhuis ligt.

De studenten die onwel zijn geworden hadden allemaal dezelfde symptomen: door de benen zakken, trillen, afwisselend lachen en huilen, met de ogen wegrollen, paniekaanvallen en geheugenverlies. Dit gebeurde op twee verschillende avonden. Bij alle studenten is een bloedonderzoek gedaan, maar de uitslag is nog niet binnen.

Meerdere verenigingen bevestigen tegen NOS Stories dat het onder meer misging op de après-skilocatie La Grotte du Yeti in Risoul. Ze vermoeden dat er iets in de drankjes van studenten is gedaan. Directeur Pierre Maire van de bar zegt niets daarvan te weten.

Circumflex uit Maastricht meldt drie onwelwordingen tijdens de reis begin deze maand. Volgens de vereniging waren de beveiliging en andere gasten in de Yeti-bar verdacht, omdat ze niet leken op "de typische après-skigasten die je zou verwachten". "De mannen waren te oud, dronken niks, dansten niet en hielden alleen maar mensen in de gaten."

Bron(nen):   Nos