Directeur SCP: participatiesamenleving niet realistisch

'Niet iedereen heeft tijd, zin of de vaardigheden om mantelzorger te zijn.' Dat schrijft Kim Putters, directeur van het SCP in een essay, dat hij presenteert op het jaarcongres van de VNG. Hij noemt het zelfs 'niet realistisch te verwachten dat burgers voor elkaar gaan zorgen.' Dat staat in het NRC. Toch zegt Putters geen oordeel te hebben over de participatiesamenleving op zich. Dat noemt hij 'een politieke keuze'. Wel vindt hij dat burgers de tijd moeten krijgen om aan het idee te wennen dat ze niet meer automatisch recht hebben op een aantal uur zorg. Uit onderzoek blijkt verder dat mantelzorg meestal ter aanvulling is. Professionele duurdere zorg blijft nodig. 'Gemeenten moeten zich dus niet te snel rijk rekenen', vindt Putters. Gemeenten zijn ook nog niet klaar voor hun nieuwe taak. Zij moeten gaan bepalen welke zorg ze wel en niet bieden. 'Maar niet elke ambtenaar is in staat in de huid van iemand met psychische problemen of een verslaving te kruipen en zo te bepalen wat er nodig is.' De participatiesamenleving is in ieder geval niet binnen een paar jaar gerealiseerd, denkt de SCP-directeur.

Bron(nen):   NRC      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. malky

  Een overheid die je iedere maand van het grootste deel van je salaris ontdoet en vervolgens het lef heeft te verwachtten dat je gratis hun werk voor ze gaat verrichten. Vreemd er geen animo voor is.

  • marianne martens

   malky ,volgens mij moeten we ophouden op deze site ook maar iets op te schrijven.Kan me voorstellen dat je als redactie denkt: ” gut daar heb je die zeikers weer over dezelfde onderwerpen”. Deze site is helaas een ongelofelijke soppige samenraapsel geworden van het schuim der aarde, er is geen richtlijn ( of wel voor insiders ) wat ze voorstaan maar door de lezer echt wel wordt herkend dat deze site pro- Amerikaans is, conservatief behoudend en pro- reclame, een verdienend zelfmodel voor eigen belang. Makkelijk om berichten van het ANP ( de meest conservatieve persdienst ) te plaatsen waar je net geen mening op kan verkondigen. Bah,wat een snotter partij is het het toch geworden.Toch ben ik blij met alle reageerders en het reageren van mezelf. Kopje Thee,Knier, Jannie Ooms, de mooie Zee- Arend, Roth-Berth, Koper en veel anderen dank jullie wel dat jullie me hebben gestimuleerd samenvattingen te maken ook al zijn ze soms niet gelukt of misschien helemaal niet. Tja, de meeste onderwerpen waren intrigerend, ga lekker echt van mjn steeds minder uitgekeerde participatie pensioen genieten.
   Malky, je hebt gelijk met bovenstaand item.
   Participatie is een reclame slogan van dit kabinet.Mijnheer Asscher is
   een fluim door te zeggen dat bezuinigingen behoren door te gaan vanwege belastingverlaging over arbeid. Goed, intussen liggen duizenden ouderen in de stront en pis, eenzaam en koude door die zelfde geestelijk doorrottende politici. Het kan een ieder overkomen.

   (in antwoord op malky)

Reacties niet toegestaan