Slimme P&O-man maakt ziekenhuis afvloeiingsregeling van 1,3 miljoen afhandig

Bemiddeling in een conflict tussen het bestuur en de medische staf is het Friese ziekenhuis De Tjongerschans duur komen te staan. Een personeelsadviseur die optrad als bemiddelaar wist buitensporige inkomensgaranties los te krijgen. Daarom kost zijn ontslag het ziekenhuis nu ruim een miljoen euro.
Clemens Güppertz is de slimme adviseur die - tegen betaling - een conflct binnen het ziekenhuis zou oplossen. Dat was acht jaar geleden.
Sindsdien kwam in de ruzie geen verbetering, maar de bezoldiging van Clemens Güppertz ging almaar omhoog, evenals de vergoeding die hij moest krijgen bij ontslag.
Nu is het ontslag gekomen en dat kost op last van de rechter minstens 1,1 miljoen. Zelf schat het ziekenhuis de totale kosten van de afvloeiingsregeling op een bedrag van tussen de 1,1 en 1,3 miljoen euro. ‘Wij zijn verbaasd en teleurgesteld over de uitspraak van de rechter. Dit exceptionele bedrag is aan onszelf, de medewerkers, de patiënten en onze financiers niet uit te leggen’, reageert woordvoerder Hans Stupers van de Tjongerschans. ‘Het geld van het ziekenhuis is bedoeld voor patiëntenzorg, en niet voor dergelijke zaken. Onze juristen bekijken daarom nu alle mogelijkheden om tegen deze uitspraak in hoger beroep te gaan. Maar dat moet zorgvuldig worden bekeken, want het heeft geen zin om twee keer voor de rechter het loodje te leggen.’

Bron(nen):   Medisch Contact