Als vrouwen geen humor hebben, waarom maken mannen dan grappen?

Het is een grijs gedraaide klaagzang die af en toe opnieuw gecoverd wordt: Vrouwen hebben geen humor. In de Groene Amsterdammer signaleert Marja Pruis hoe schrijver Herman Brusselmans in een interview beweerde dat vrouwen geen humoristische boeken kunnen schrijven, en de Amerikaanse journalist Christopher Hitchens in Vanity Fair de verhandeling schreef: Why Women Aren’t Funny.

Waarom vrouwen niet geestig zijn? De kern van Hitchens’ betoog is dat mannen wel grappig moéten zijn, want de belangrijkste taak van de man is indruk te maken op de andere sekse. Van moeder natuur hoeft Hitchens het niet te hebben en hij is zijn hele leven dan ook al bezig grappen te maken: 'Making them laugh has been one of the crucial preoccupations of my life,' verzucht hij. Wat schoonheid is voor een vrouw, is humor voor een man.
Hitchens zowel als Brusselmans concluderen: als mannen (noodgedwongen) zovéél humor hebben, dan ontberen vrouwen het totaal (want die hoeven er geen partner mee te veroveren).

Op de overgangstergirls wordt deze cirkelredenatie kritisch onderzocht. Mannen maken grappen om vrouwen te veroveren, maar vrouwen hebben toch geen gevoel voor humor…?

Lees verder op overgangstergirls

Bron(nen):   overgangstergirls