"De minister heeft alle vertrouwen in Joris D"

Minister Opstelten verklaart dat 'er geen enkele aanleiding is te twijfelen aan de integriteit van de secretaris-generaal. Met loeiende sirenes werd Dominique Strauss-Kahn, topman van het IMF, in de boeien afgevoerd door de Amerikaanse autoriteiten omdat hij een kamermeisje zou hebben verkracht. Hoe anders gaat dat als er aangifte van verkrachting wordt gedaan tegen de secretaris-generaal van het Nederlandse ministerie van Veiligheid en Justitie, Joris D.
Er is een aanklacht tegen D. ingediend wegens verkrachting van Turkse kinderen. D. zou in de jaren negentig voor dienstreizen in Istanbul en Bodrum zijn geweest. Volgens de vermeende slachtoffers vonden daar toen seksfeestjes plaats. De mannen, kinderen toen, waren dakloos en werden door de politie van de straat opgepikt, zeggen ze. Zij zouden naar een hotelkamer zijn gebracht, waarna D. hen zou hebben verkracht.

Geruchten over misbruik van D. doen al jaren de ronde. Zijn naam dook onder andere op in de zaak van de PSV-directeur die jongens huurde in de bosjes van een park.
D. zegt dat alleen al het feit dat hij in die jaren niet in Turkije was hem vrij zal pleiten.

Zie ook het AD

Bron(nen):   De Pers