Amanda Knox: martelares of moordenares?

Vandaag is het laatste bedrijf: het beroepshof gaat Amanda Knox levenslang opbergen of een Amerikaanse heldenstatus bezorgen. Kop of munt.
De kans dat Knox een moord heeft begaan is verschrikkelijk groot. Maar DNA kan haar redden.
Amanda Knox (24)  werd eind 2009 veroordeeld tot 26 jaar gevangenis voor de  seksmoord in Perugia op haar 21-jarige Britse huisgenote Meredith Kercher. Knox’ toenmalige vriend Raffaele Sollecito (27) kreeg 25 jaar gevangenisstraf.
Meredith, een Britse uit Surrey, was nog maar twee maanden in Italië toen ze halfnaakt en met de keel doorgesneden in een plas bloed werd gevonden.
De geliefden, Knox en Sollecito, zouden hun seksuele fantasieën op het meisje hebben bot gevierd en haar vervolgens hebben vermoord.
Het forensisch onderzoek leidde al snel naar Knox en Sollecito. Op het handvat van een 30 cm lang keukenmes werd DNA gevonden van Knox en op het lemmet DNA van Meredith. Op de bebloede bh-sluiting van Meredith werd weer het genetisch materiaal van Sollecito vastgesteld.
Ook Knox’ gedrag tijdens de dagen en uren na de moord viel op.

Aan haar vrienden en familie vertelde Knox bijzondere details over de moord, wat er op wees dat Knox opvallend veel wist van de moord
En dan zijn er nog andere mysteries, zoals een kort verhaal dat Knox kort voor de moord schreef over twee studenten die voor de kick een meisje drogeren en verkrachten.
Maar uit nieuw onderzoek blijkt dat de bewijsvoering niet  waterdicht is. Volgens twee onafhankelijke experts is het DNA van Meredith op het mes zo laag dat het niet als bewijs kan worden gebruikt, terwijl de bh-sluiting mogelijk gecontamineerd werd omdat de politie nogal onzorgvuldig te werk ging tijdens het onderzoek en bovendien vuile handschoenen gebruikte.
Rond 6 uur vanavond komt de ontknoping. Kop of munt. Als Knox vrijgesproken wordt, staat vast dat ze als miljonair de gevangenis zal uitwandelen. Want iedereen wil haar en haar verhaal. Althans in de VS. In Engeland denken ze dat ze een moord heeft gepleegd op een Engelse.  

 

Bron(nen):   Knack