Madame DSK walgt van het gedrag van haar man

Stand by your man is een loffelijk streven, maar hoelang ga je daar mee door als die man Dominique Straus-Kahn heet? Het incasseringsvermogen van Anne Sinclair heeft zijn limiet bereikt. Ze is naar hun buitenhuis in Marokko vertrokken, waar ze zich bezint op haar toekomst met DSK. Dit volgens haar biografen, die werken aan het boek: Madame DSK.

Twee maanden geleden verklaarde DSK –nadat hij in New York was vrijgesproken van vervolging – dat de ‘nachtmerrie over was’ en hij ‘dolblij’ was terug te kunnen keren naar huis. Daar wachtte hem echter de ene na de andere affaire (maar niet in de zin die hij gewend was).
Hij werd over de gebeurtenissen geïnterviewd op de Franse TV, maar met fluwelen handschoentjes aangepakt, want de ondervraagster Claire Chazal is een oude vriendin van de familie. Toch bewees ze DSK geen dienst met haar softe aanpak, zijn optreden was een ramp: hij kwam hooghartig en onsympathiek over.
En dan was er de aanklacht wegens aanranding, ditmaal niet door een ‘meid’, maar iemand uit de eigen elitaire kring, de journaliste Tristane Banon. En hoewel de aanklager bewezen achtte dat de daden van DSK als seksuele aanranding konden worden aangemerkt, werd de zaak geseponeerd wegens verjaring.

Een week nadat de zaak Banon ten einde kwam, raakte DSK verstrikt in l'affaire du Carlton. Bij een onderzoek naar claims over Franse politici die met een clubje prostituees orgies hielden in het Carlton hotel in Lille op kosten van de staat, duiken ook de initialen DSK op. Dit volgens lekken naar de Franse pers. De reactie van DSK: ‘kwaadaardige insinuaties’.

Lees verder op overgangstergirls

Bron(nen):   overgangstergirls