Moeten vrouwelijke boksers voortaan een rokje aan in de ring?

Onlangs vond in Rotterdam het EK Olympisch boksen voor vrouwen plaats. Iets van meegekregen? Voor wie het interesseert: de drie Nederlandse dames leverden met één zilveren (Nouchka Fontijn) en één gouden (Marichelle de Jong) medaille een prachtprestatie. De Amateur International Boxing Association (AIBA) heeft zich blijkbaar over het gebrek aan aandacht gebogen en bedacht dat vrouwenboksen misschien niet vrouwelijk genoeg is. Het plan is dus het dragen van een rokje verplicht te stellen. Dit zodat ‘de toeschouwers de vrouwen van de mannen kunnen onderscheiden’.
Veel van de stoere boks chicks zitten hier niet op te wachten: 'Ik draag niet eens een minirok als ik uitga, laat staan dat ik een minirokje in de ring aan doe,' zegt Katie Taylor, drievoudig wereldkampioen. Ze won in Rotterdam haar vijfde Europese titel. 'Het is een schande dat ze sommige vrouwen dwingen een rokje te dragen.'
Want inderdaad, de Poolse en Roemeense boksters waren in Rotterdam kortgerokt. De Poolse bond heeft het namelijk verplicht gesteld: ‘Het dragen van een rokje maakt een betere indruk, is het vrouwelijker,’ volgens de Poolse coach. ‘We zagen tijdens de vorige kampioenschappen in Barbados dat de Roemeense boksters het rokje van de AIBA droegen en we besloten ons eigen rokje te ontwerpen. Dat is eleganter’.

Bron(nen):   overgangstergirls  BBC