DSK: het is de schuld van de pers

'Alle meisjes die op zo'n avond kwamen, moesten langs DSK', vertelde de dertigjarige Florence aan Le Parisien. 'Maar die interesseerde zich vooral voor de nieuwkomers.' Ze noemt haar contacten met DSK 'prettige ontmoetingen die bovendien goed betaalden'.
Dat soort verhalen is in de Franse pers overal te vinden. getuigenissen van hoeren die DSK als klant hadden.
Het echtpaar Strauss-Kahn opent na wekenlang stilzwijgen de tegenaanval. Ze laten hun advocaten processen voeren tegen een aantal Franse media, maar ook tegen Henri Guaino, voornaamste adviseur van president Sarkozy. Tot de aangeklaagde media behoren Paris Match, Le Figaro en weekblad Nouvel Observateur.

Inzet van de processen is 'de lastercampagne' die volgens het echtpaar Strauss-Kahn is ingezet rond de affaire Carlton. Justitie is bezig in Lille een prostitutienetwerk te ontrafelen, waarbij hooggeplaatste politiemensen, advocaten en ondernemers betrokken zijn. Dominique Strauss-Kahn zou geregeld van de diensten van de vrouwen gebruik hebben gemaakt. Avonden met betaalde seks werden gehouden in Parijs, maar ook in Washington en New York.

Zijn kennissen uit Lille, die via Strauss-Kahn vooruit hoopten te komen in het leven, betaalden de vrouwen en de reiskosten. In de Carlton- affaire, genoemd naar het luxe hotel in Lille dat soms als ontmoetingsplaats dienst deed, zijn tot op heden acht personen in staat van beschuldiging gesteld.

De getuigeverhoren en dossiers in deze zaak halen vaak de media. Zo lagen ook de sms-boodschappen op straat die Strauss-Kahn aan Fabrice Paszkowski stuurde, een ondernemer uit de buurt van Lille die doorgaans opdraaide voor de kosten van de zwoele avonden. 'Ik neem een kleintje mee om in Wenen (Oostenrijk) aan de rol te gaan. Heb je zin mee te gaan, met een dame', sms-te DSK begin 2009. Het gezelschap blijkt reislustig: 'Wil je (kun) je me vergezellen om een fantastische nachtclub in Madrid te gaan ontdekken (met materiaal erbij)', smste DSK. Een paar maanden later wil hij koers zetten naar België: 'Wat betreft Gent moet je me snel laten weten waar het om gaat. Is het een club of een besloten avond?'

Ook de getuigenissen van de meisjes liegen er niet om. Sommigen hebben zich laten interviewen. 'Alle meisjes die op zo'n avond kwamen, moesten langs DSK', vertelde de dertigjarige Florence aan Le Parisien. 'Maar die interesseerde zich vooral voor de nieuwkomers.' Ze noemt haar contacten met DSK 'prettige ontmoetingen die bovendien goed betaalden'.

Intussen wordt in de Franse pers openlijk gespeculeerd over een scheiding van het echtpaar Strauss-Kahn. Anne Sinclair, de vrouw van DSK, zou de grenzen van haar begrip hebben bereikt. Ze zou er niets voor voelen haar kapitaal op het spel te zetten voor de burgerlijke rechtszaak die haar echtgenoot nog in New York boven het hoofd hangt.

Als om die geruchten te ontkrachten vertrok het echtpaar vorige week samen naar Tel Aviv in Israël.

Bron(nen):   Le Monde