Nog nooit zoveel jodenhaat op internet als de laatste week

'Ik wil gewoon dat alle, maar dan ook alle Joden dood gaan en dat er geen één meer overblijft.' De oorlog in Gaza geeft veel internetgebruikers een vrijbrief om hun antisemitische gevoelens de vrije loop te laten. Het Meldpunt Discriminatie Internet heeft in haar 17-jarig bestaan nog nooit zoveel antisemitisme op het internet geconstateerd als in de afgelopen anderhalve week. meldt de Amsterdamse stadszender AT5.  Er zijn ook sterke aanwijzingen dat joden de laatste dagen fysiek vaker worden belaagd, al zijn daarvan geen cijfers. 'Normaal gaat het om drie tot vijf meldingen per week, nu hebben we 73 meldingen binnen gekregen. Die meldingen gaan vaak over meerdere berichten tegelijk, we spreken over 200 tot 300 antisemitische uitingen in tien dagen tijd,' aldus Suzette Bronkhorst van het meldpunt tegen AT5.

Bron(nen):   AT5      

41 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Mihamed Kouki

  Helaas maken veel mensen geen onderscheid tussen joden, Israëliërs en zionisten. Niet alle joden zijn zionist en er zijn veel joden die het beleid van Israel bekritiseren waaronder Ander Joods Geluid. Ik denk dat het goed is als dit soort partijen meer de media gaan opzoeken om duidelijk te maken dat joden niet allemaal op een hoop gegooid kan worden en dat niet alle joden achter Israel staan. De ontwikkelingen in GAZA zijn zo ernstig dat beide partijen op het scherpst van de snede het debat aangaan. En helaas komt het nog eens voor dat men van beide partijen over de schreef gaat. In THE heat of THE moment zeggen mensen foute dingen.

  • Karl Ruprecht Kroenen

   Misschien kun je de percentages van deze afzonderlijke groepen eens in cijfers uitdrukken?

   Want schermen met termen zoals “veel” en “niet alle” klinken wat vaag in de oren.

   Verder is het ook belangrijk om te zien wat men in de regel met “Joods” bedoelt.

   En als laatste zouden we eens moeten zien of een ander “Joods” geluid wel een Joods geluid is of slechts een bekend ander geluid met een Joods jasje.

   (in antwoord op Mihamed Kouki)
   • Mihamed Kouki

    Dit is wat ik er op internet over heb gevonden: ‘In Israël kunnen vier groepen Joden worden onderscheiden. Je hebt de charediem (ultra-orthodoxe Joden) die 8% van de Joodse bevolking vormen. Er zijn religieuze Zionisten die 17% van de Joden vormen. De meerderheid (55%) kan beschouwd worden als traditioneel. De rest (20%) wordt gevormd door de seculiere Joden. Al met al geldt voor ongeveer 80% van de bevolking dat de Joodse religie een redelijk tot zeer belangrijke rol speelt in het dagelijks leven’. Wat dit dan precies zegt over totaal aantal zionisten/pro Israëliërs weet ik niet.

    (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
    • Nederlander

     Het aantal doden in de Gazastrook en in Israel is verschrikkelijk. Maar iedere dag worden in Syrie net zoveel mensen gedood (moslims onderling). In Dafur zijn een enorme hoeveelheid mensen gedood(moslimsonderling). In Irak worden Christenen gedood of geconfronteerd met de onmogelijke keuzen. In Turkije hebben de Christenen het moeilijk, zitten heel veel mensen van de pers in de gevangenis, armenen uitgemoord en koerden onderdrukt. In Egypte heeft de moslimbroederschap de mogelijkheid gehad om er iets goeds van te maken. Resultaat regeren bij decreet, koptische christen worden vemoord, kerken aangevallen. In de rest van de arabische wereld hebben Christenen geen leven en filipijnen worden als slaaf gebrukt en westerlingen dienen zich aan allerlei dubieuze regels te houden. Inmiddels, als ik de media moet geloven, zijn de vrouwen in het gebied van Isis straks ook gedwongen tot “besnijdenis”. Israel wordt door de gehele arabische (en inmiddels ook westerse) wereld op de huid gezeten. In europa worden we geconfronteerd met aanslagen en censuur (b.v. levensbedreiging voor tekening met een glimlach) vanuit de islamitische hoek. Hamas een terroristisch organisatie heeft als fundament dat de staat Israel vernietigd moet worden. Hamas stuurt iedere dag raketten naar Israel. Palestijenen worden gebruikt als schild, wapens worden opgeslagen in VN-scholen en ziekenhuizen. Hamas wil geen vredesbesprekingen, wil geen bestanden of houdt zich er niet aan. De arabisch wereld moet een keer naar zichzelf kijken en enige vorm van zelfreflectie tonen. Lange tenen en een kort lontje lijken wel standaard te zijn. De gewonen palestijnse burgers kunnen Hamas ook een keer aan de kant zetten met vrije verkiezingen en gewoon met Israel gaan praten als buren. Op Israel is een heleboel aan te merken maar… Israel is in de arabische wereld het enige land waar vrije verkiezingen zijn, waar mensen min of meer gelijk zijn ongeacht hun achtergrond of geloof. waar min of meer een normaal functionerend rechtssyteem is. Ook heeft het een gemiddeld hogere levensstandaard.
     In Nederland of in andere landen heb ik geen demonstraties gezien ten tijde van Dafur, Syrie, Irak. Maar tegen Israel gaat de arabisch wereld wel de straat op.
     Ik wens de arabische wereld veel succes, het probleem ligt daar. Het islamitisch geloof wordt gebruikt als middel om voor een bepaalde groep de macht te behouden en mensen te onderdrukken. En Israel kan als bliksemafleider dienen

     (in antwoord op Mihamed Kouki)
     • Moos1

      Als u alle conflicten op de aardbol eens echt onder de loep zou nemen, zult u zien dat het meestal over bestuurlijk macht en geld, land en geopolitiek gaat en juist niet over religie.

      (in antwoord op Nederlander)
     • Nederlander

      Volgens mij geef ik dat ook in mijn laatste alinea aan. Alleen wordt naar mijn mening het islamitisch geloof door een kleine groep erg misbruikt om aan de macht te blijven en daar veel geld mee te verdienen.

      (in antwoord op Moos1)
     • Moos1

      Uit naam van het christelijk geloof ook. 20 jaar oorlog, 100.000 slachtoffers, 6-jarige vermoorde kindsoldaten, verkrachtingen enz. Google maar eens op Joseph Kony.

      Dat zijn geen islamieten of christenen, dus.

      (in antwoord op Nederlander)
     • Nederlander

      precies

      (in antwoord op Moos1)
     • Moos1

      En daarom kun je daar niet ”moslims” in t algemeen voor verantwoordelijk houden (wat hier in NL nogal gebeurt). Overigens evenveel zo niet meer antisemitisme onder autochtonen…

      (in antwoord op Nederlander)
     • Moos1

      Israel is in de arabische wereld het enige land waar vrije verkiezingen zijn. (en hoe ”vrij”… hint: Joodse lobby in de VS)

      Klopt trouwens niet, zie bv Tunesie, Algerije. sinds 2006 in Dubai al is het nog adviserend enz.
      En niet te vergeten Hamas.

      (in antwoord op Nederlander)
     • Nederlander

      Ja, dat klopt in Israel zijn vrije verkiezingen. In de arabische landen kunnen je vrij tussen aanhalingstekens zetten (Turkije? Iran? Egypte? Saudi Arabie? Hamas? (de laatste wel met vrije verkiezingen aan het bewind gekomen maar zullen niet met vrije verkiezingen vertrekken of een andre postie in willen nemen) etc.
      Als de hint voor Amerika waar zou zijn zoals u suggereert dat hebben ze met Obama wel heel slecht hun werk gedaan.

      (in antwoord op Moos1)
     • Moos1

      Net als de tabakslobby en CDA’er Hillen, Bleeker en de Rabobank, Rutte en de brievenbusfirma’s, kortom, alsof wij zo ”onafhankelijk” zijn en niet door de banken worden geregeerd.

      Bovendien hebben wij boter op ons hoofd, zie de indoctrinatie in Afrika.

      het is nogal makkelijk om hele volksstammen van Indonesie tot aan Casablanca en van delen van zwart Afrika tot Alexandrie over 1 kam te scheren.

      Ik walg daar gewoon van.

      (in antwoord op Nederlander)
    • Karl Ruprecht Kroenen

     Het excuus dat men geen Joden hatende anti semiet is, maar alleen tegen Zionistische Joden is, een behoorlijk slappe dooddoener.

     Ik vraag me dan ook af wat het excuus van de Joden hatende anti-Semieten was voordat er sprake was van de Zionistische beweging en de de oprichting van de staat Israël.

     De Joden hatende anti-Semiet heeft altijd wel een reden om Joden te haten, simpelweg omdat deze haat al aan boord is, en het zogenaamde excuus hiervoor min of meer vanzelf wel volgt.

     Door de hele geschiedenis heen, vanaf het begin van het bestaan van het Joods volk bij met hun verblijf in Egypte, tot aan het weer terugkeren in hun eigen land Israël anno nu heeft er zich na de Diaspora wereldwijd op verscheidene plaatsen daar waar de Joden woonden het Anti-semitisme vroeg of laat de kop opgestoken onder tal van zgn valide excuses met telkens weer een bloederige afloop.
     De laatste keer was in Europa onder nazi Duitsland, en dat is men vandaag de dag kennelijk al weer vergeten.
     Wat was toen de reden van al deze Jodenhaat in de geschiedenis?

     Vul het zelf maar in.

     Je kunt er ook gerust vanuit gaan dat het overgrote deel van de Joden/Israëlieten gewoon Zionisten zijn , die gewoon veilig in hun thuisland willen wonen.

     De mensen achter “Een ander Joods geluid” zijn dan nog wel in naam Joods, enige echte verbondenheid met hun Joodse roots is hun vreemd ,want zoals deze club haarzelf geprofileerd heeft kun je ronduit stellen dat zij gewoon een stel zelf hatende joden zijn ,die niets op hebben met Joods zijn of Israël.

     Ik citeer uit een weblog van Asher Ben Abraham over Een ander Joods geluid (EAJG) van 17-01-11;

     “Israël wordt door EAJG als de terreurstaat nummer 1 geportretteerd.

     Men hanteert daarbij vèrgaande vergelijkingen. EAJG-bestuurslid Max Wieselmann hanteerde vrij recent de volgende terminologie: onderdrukkings- en bezettingspolitiek, systematisch vernedering van de Palestijnse bevolking, Gaza als concentratiekamp, extreem nationalisme, xenofobie en militarisme. De boodschap is duidelijk: Israël is een militaire dictatuur met nazistische trekken en dat moet maar eens gezegd worden. “In dat Israël wordt het binnen- en buitenlandse protest en verzet tegen de huidige politiek met geweld en met bedenkelijke wetgeving gesmoord.” Aldus Wieselmann. Godwin sijpelt natuurlijk door alle kieren heen (brief Max Wieselmann over Buitenlandbeleid PVDA, 29 juli 2010).

     EAJG-bestuurslid Hajo Meijer gaat met alle plezier nog een stapje verder. Hij beschouwt Israëls politiek als een kloon van het Naziregime in het Duitsland van de jaren ’30. Het volgende citaat spreekt voor zich. “Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: aan de massavernietiging van de Joden ging iets vooraf. Dat was de Duitse propaganda; het uitsluiten, het wegjagen, het onmogelijk maken van onderwijs voor Joden. Kortom, de diabolisering en ontmenselijking. Dit zie ik allemaal terug in de Palestijnse gebieden. In Israël bestaat een sterke haat tegen alle Arabieren. Pure demonisering. Palestijnen worden gezien als kakkerlakken. En daar weet ik dus heel veel van.” Hij noemt vervolgens nog de termen genocide en bagatelliseert de dagelijkse raketaanvallen uit Gaza, want die richten toch geen schade aan en zijn heel begrijpelijk (interview Reformatorisch Dagblad, 10 februari 2009).

     Jaap Hamburger, alweer een bestuurslid van EAJG, kan er ook wat van. Hij ontkent het bestaan van anitisemitisme in Nederland: “Als die jongeren leuzen tegen joden roepen – hoe misplaatst en verwerpelijk ik die leuzen ook vind – dan is dat geen uiting van sluimerend, autonoom antisemitisme, maar mede een reactie op de opstelling van de Joodse organisaties die zich, hoe je het ook bekijkt, solidair verklaren met de Israëlische agressie. Daarna maken die organisaties van dergelijke uitingen met veel tam-tam een nieuw maatschappelijk probleem, ‘het oplevend antisemitisme’ geheten. Die houding vind ik te vergelijken met die van een pyromaan die roept: ‘Brand, brand’, nadat hij die zelf heeft helpen aansteken.” Kortom: de Joden hebben het aan zichzelf te danken dat ze uitgescholden en lastig gevallen worden. (interview Weblog Anja Meulenbelt, 16 februari 2009).

     Het is steevast haatspraak en demonisering van Israël als EAJG de pers haalt. Hoe verhouden deze permanente anti-Israëlische en anti-Joodse EAJG-tirades zich nu tot de idealistisch getoonzette doelstellingen van de actiegroep? Waaruit blijkt de zelfgekozen verbondenheid met de staat Israël en met het Joodse volk? Waaruit blijkt dat EAJG de dialoog en vreedzame oplossingen nastreeft? Dat blijkt naar mijn mening nergens uit. De EAJG-vertegenwoordigers haten Israël. Zij haten daarmee ook het Joodse volk – wat zij zullen ontkennen – en zichzelf. Het is niet voor niets dat op Internet en in de media EAJG wordt geassociëerd met “Joodse zelfhaat”. Een interessant, maar bijzonder deprimerend fenomeen, waar psychiaters boeken over vol kunnen schrijven.”

     http://asherbenavraham.wordpress.com/2011/01/17/de-destructieve-framing-van-een-ander-joods-geluid/

     (in antwoord op Mihamed Kouki)
     • yoy

      Wat een vreemde opmerking over de ‘zelfhatende Joden’.

      Mensen die het niet met je eens zijn, horen er niet bij. De term ‘Joden’ wordt tussen aanhalingstekens gezet. Het zijn geen echte Joden.

      Een redeneertrant die je wel vaker hoort bij extreme overtuigingen. Denk je anders, dan ben je geen communist, moslim, katholiek, jood? En dan hoeft er niet meer naar je geluisterd te worden?

      Een zeer handige manier van denken voor mensen die hun overtuigingen niet meer willen overdenken, maar ze alleen willen uitdragen.

      (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
     • Karl Ruprecht Kroenen

      Ach zolang onder de echte linkse mensen het weg met ons syndroom aanwezig blijft , staan deze zelf hatende joden niet alleen.
      Of is het gewoon hetzelfde en verschilt alleen het jasje?

      (in antwoord op yoy)
     • yoy

      U schrijft:

      ‘In het geval van de mensen achter EAJG kun je inderdaad spreken van mensen die niet meer voldoen aan het kenmerk van joods zijn en daardoor geen recht van spreken hebben.’

      Die uitspraak roept bij mij vragen op:

      Wat is volgens u ‘het kenmerk van joods zijn’?

      Mag je als je niet (meer) joods bent geen mening hebben over de politiek van Israël?

      Verder schrijft u:

      ‘En wat EAJG betreft, zij verkondigen hetzelfde als de rest van de mensen die puur anti Israël zijn en schuwen de standaard leugens ook niet.’

      Ik kende EAJG nauwelijks, alleen de naam eigenlijk. Maar ik zie nu op hun site staan:

      ‘Vóór Israël en Palestina, tegen bezetting en geweld.’

      Verkondigt de ‘rest van de mensen die puur anti Israël zijn’ dat ook?

      (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
    • Moos1

     en dan zijn er nog Arabische christenen en Israelische Arabieren enz. enz.

     (in antwoord op Mihamed Kouki)
  • Likoed Nederland

   Aangezien circa 95% van de Joden zionistisch zijn – voor Joods zelfbeschikkingsrecht – is het onderscheid puur kunstmatig.

   Het is slechts een truc om niet aangeklaagd te kunnen worden voor antisemitisme.

   (in antwoord op Mihamed Kouki)
   • marianne martens

    kun je wat meer vertellen wat de truc in houdt?

    (in antwoord op Likoed Nederland)
    • Likoed Nederland

     De truc om te zeggen dat men niets tegen Joden zou hebben, alleen iets tegen ‘zionisten’.

     (in antwoord op marianne martens)
     • Mihamed Kouki

      Het omgekeerde is waar. Jij probeert van elke jood een zionist te maken waardoor elk criticaster op israel weggezet kan worden als een antisemiet. Dat is de truc die israel, CIDI en andere gelijkgestemden op hun buurt gebruiken.

      (in antwoord op Likoed Nederland)
     • Likoed Nederland

      Ja, natuurlijk, die demonstranten hebben niets tegen Joden. Daarom roepen ze dat ze dood moeten.

      (in antwoord op Mihamed Kouki)
     • yoy

      Er werden daar antisemitische kreten geslaakt die ook in ‘the heat of the moment’ helemaal fout zijn. Daar mag/moet wat mij betreft dan ook tegen opgetreden worden. En als ze op hun woorden hadden gelet en hadden geroepen: alle zionisten moeten dood, dan was het geen uiting van antisemitisme geweest. Terwijl dat waarschijnlijk wel de grondslag van de uiting was.
      Dat maakt het ingewikkeld.
      En ja, er staat heel veel antisemitische onzin op het internet,
      Maar er zijn ook nog steeds veel niet-antisemieten die het huidige optreden van Israël in Gaza veroordelen.

      (in antwoord op Likoed Nederland)
     • Mihamed Kouki

      gaan we ons druk maken om wat een handjevol moslim extremisten in Nederland over joden ROEPEN? het lijkt me beter om ons druk te gaan maken om wat de israelische staat aan oorlogsmisdaden momenteel aan het PLEGEN is. De ene partij roept maar uit wanhoop en de ander is bezig om een massa slachting. Lijkt me duidelijk wat prioriteit zou moeten hebben.

      (in antwoord op yoy)
     • yoy

      Ik kan me heel goed om meerdere zaken druk maken.Het een sluit het ander niet uit.

      (in antwoord op Mihamed Kouki)
     • Likoed Nederland

      Niet zo veel hoor. Het hele Nederlandse politieke spectrum van PVV tot en met SP wijst Hamas als schuldige aan met hun rakettenterreur. Zelfs de
      SP wil sancties tegen Hamas.

      http://likud.nl/2014/07/hamas-vraagt-burgers-om-zich-te-laten-bombarderen/

      (in antwoord op yoy)
     • yoy

      Nou ja, dan niet ‘veel’. Wat ik bedoelde (en dat weet je zelf ook) is dat het gelijkstellen van afkeuren van het optreden van Israël aan antisemitisme op zijn zachtst gezegd discutabel is.
      En ja, ik weet dat andersom vergelijkbare onzin wordt uitgekraamd.
      De propaganda-machines draaien aan beide kanten op volle toeren.
      Maar om tot een echte oplossing te komen (eentje zonder al te veel onschuldige slachtoffers) zal men niet alleen op zijn daden, maar ook op zijn woorden moeten letten.

      (in antwoord op Likoed Nederland)
     • Moos1

      Andersom doden ze gewoon zonder iets te zeggen bedoelt u. 200 kinderen in no time, 1000 doden, massa’s vluchtelingen.

      (in antwoord op Likoed Nederland)
     • yoy

      Iedereen is voorstander van zelfbeschikkingsrecht voor joodse mensen. Hoort dat althans te zijn. Want iedereen hoort voor zelfbeschikkingsrecht van alle mensen te zijn. Zionisme gaat over het recht op een eigen staat voor joodse mensen in een bepaald gebied. Dat is een wezenlijk verschil. Ook als mensen de term zionisme gebruiken om hun antisemitisme te verbloemen (en dat gebeurt) moet de term niet opgerekt worden tot iets wat hij niet is.
      Ik vind de huidige reactie van Israël veel te ver gaan. Ik vind ook dat Israël bestaansrecht heeft. Veel mensen (van beide kanten in het conflict) vinden dat jammer genoeg al een te genuanceerde mening. Pro of contra, elke middenweg is dan fout.

      (in antwoord op Mihamed Kouki)
     • Mihamed Kouki

      Ben het met je eens yoy. Iedereen heeft recht op zelfbeschikking. Alleen baseren de joden hun claim op het gebied wat aan de Palestijnen toebehoort op een heilig boek van 3000 jaar geleden!!!!! En Israëliërs noemen ze dan een ontwikkelde beschaving. Haat &terrueur is geen kenmerk van een ontwikkelde beschaving.

      (in antwoord op yoy)
     • yoy

      Wat er zoal geclaimd wordt door beide partijen vind ik eigenlijk nogal irrelevant. Als historische discussie kan het interessant zijn. Maar we moeten nu uitgaan van de situatie zoals die nu is. En dus een compromis zien te vinden waarin beide partijen op een goede manier kunnen leven.

      (in antwoord op Mihamed Kouki)
     • zo_maar

      Likoed is een extreem-rechtse Israelische partij. Daar zijn goddank niet alle joden/Israeli’s bij aangesloten, en ook niet 95%. Jullie zijn gebaat bij oorlog en bloedvergieten in de Gaza, dat is de reden dat jullie de verkiezingen in 2009 gehaald hebben. Havikken zijn jullie, en er zijn meer dan genoeg Joden en Israeli’s (dat is niet hetzelfde) die spugen op hoe jullie een fantastisch land en volk te schande maken.

      (in antwoord op Likoed Nederland)
     • Moos1

      Wat is eigenlijk ”Likoed Nederland”?

      (in antwoord op Likoed Nederland)
 2. Prikker

  Israël slacht duizenden Palestijnen af en men verwondert zich over jodenhaat ?!???

  Werkelijk ?

  De hypocrisie kent werkelijk geen grenzen.

 3. Mihamed Kouki

  Het valt me trouwens op dat ik de enige ben die uit de anonimiteit stapt. De rest houdt zich angstvallig verborgen achter een vlag van likoed. Als je ergens voor staat dan moet je dat ook in alle openheid willen vertellen. We wonen in Nederland en niet in een of ander dictatoriaal land.

 4. yoda

  gewoon elke persoon die kritiek heeft op israel als jodenhater weg blijven zetten. gewoon iedereen met kritiek blijven beledigen. en het dan gek vinden dat mensen negatief gaan denken. ik kreeg gisteren te horen als verdediging van de 200 dode kinderen `anders groeien die toch maar op als terroristen.`. het lijkt gvdomme wel of ik de ss hoor praten. met deze logica waren de joden in warschau gewoon duitser haters en hun kinderen toekomstige terroristen.

 5. Moos1

  Niet iedereen die moeite heeft met 1000 Palestijnse doden in no-time tegenover een tiental Israelische slachtoffers (zoals altijd in de laatste halve eeuw) is per definitie een ”Jodenhater”.
  De meeste burgers in Israel zijn het allang spuugzat.

  Het is een stel engerds aan de top die met een high-tech megaleger de hele regio onveilig maakt, vanuit Israel welteverstaan.

  Het excuus over Hamas gaat ook niet op want zo lang bestaat Hamas nog niet eens en daarvoor was de strategie hetzelfde.

  • Klowiepowie

   Voorafgaand aan deze situatie heeft Israel meer dan 1500 projectielen op zich gevuurd gekregen. Dan maakt het Palestijnen niet uit wie ze raken. Ik begrijp Israël heel goed, dat ze het dan een keertje beu zijn en terugschieten. Ten tweede steekt de situatie dermate simpel inelkaar, dat Hamas alleen maar op hoeft te houden met schieten en dan is het klaar. Het zijn de Palestijnen die raketten in scholen opslaan. Ze haten Joden zoveel (ze lezen daar de koran), dat ze zelfs bereidt zijn, om hun kinderen ervoor op te offeren. Dat iemand een beter leger heeft, is geen reden om toe te staan, dat land haar burgers aan te vallen. Voor moslims is het moslim zijn al een reden genoeg, om legitiem onschuldige burgers te vermoorden. 200.000 doden in buurlanden van Israël. Dan horen we moslims niet protesteren. Die doen dan nog lekker mee ook. Bij terugkomst krijgen ze een VIP-behandeling van de NL overheid. Zo zot is Nederland.

   (in antwoord op Moos1)
   • Moos1

    Voordat Hamas uberhaupt bestond, was het bouwen van nederzetting op Palestijns gebied allang gaande. Ongebreideld. Decennialang.

    ”voor moslims is het moslim zijn al reden genoeg om legitiem burgers te vermoorden” . (hoe bevooroordeeld en generaliserend kun je zijn…)

    Deze kwestie gaat al een halve eeuw meer over een claim op land dan over religie. Een stukje zo groot als Vlieland met een hek en muur erom waar afgelopen weken 200 kinderen zijn vermoord (en nog 800 andere onschuldige burgers).
    Alsof er in Israel uitsluitend Joden wonen, ook zo’n misvatting!

    (in antwoord op Klowiepowie)
 6. Mihamed Kouki

  Voorafgaand aan deze situatie heeft Israel meer dan 1500 projectielen op zich gevuurd gekregen. Dan maakt het Palestijnen niet uit wie ze raken. Ik begrijp Israël heel goed, dat ze het dan een keertje beu zijn en terugschieten.

  DIE 1500 PROJECTIELEN ZIJN LOSSE FLODDERS. HET AANTAL SLACHTOFFERS IS LETTERLIJK OP 1 HAND TE TELLEN. ISRAEL DAARENTEN BOMBARDEERT ER LUSTIG OP VANUIT HUN F16’S EN TANKS. BALANS: ONGEVEER 40 ISRAELIERS OMGEKOMEN VERSUS 1100 PALESTIJNEN, HET IS DAVID VS GOLIATH. HET IS DE VS PLUS ISRAEL TEGEN PALESTIJNEN ZONDER GOEDE WAPENS. HET IS MASSAMOORD MAAR HET WESTEN LAAT HET OOGLUIKEND TOE. EN DAN VRAGEN ZE ZICH AF WAAROM ZE NIET MEER SERIEUS WORDEN GENOMEN DOOR DE INTERNATIONALE GEMEENSCHAP. HET WESTEN IS HYPOCRIET EN MEET MET DUBBELE MATEN.

  Ten tweede steekt de situatie dermate simpel inelkaar, dat Hamas alleen maar op hoeft te houden met schieten en dan is het klaar.
  WAAROM ZOUDEN ZE MOETEN OPHOUDEN. ISRAEL HEEFT BIJNA 70 JAAR GELEDEN GROND GESTOLEN VAN DE PALESTIJNEN. ZIJ HEBBEN HET RECHT OM BEZET GEBIED PROBEREN TERUG TE WINNEN. JIJ NEEMT HET OP VOOR DE BOEF IN PLAATS VAN HET OP TE NEMEN VOOR HET SLACHTOFFER.

  Het zijn de Palestijnen die raketten in scholen opslaan. Ze haten Joden zoveel (ze lezen daar de koran), dat ze zelfs bereidt zijn, om hun kinderen ervoor op te offeren.
  ZE OFFEREN HUN KINDEREN NIET OP. JIJ TRAPT IN DE ISRAELISCHE PROPAGANDA. HEB JIJ WELEENS EEN FOTO GEZIEN WAARUIT BLIJKT DAT KINDEREN WORDEN OPGEOFFERD? NEE, DIE BESTAAN NIET OMDAT HET NIET WAAR IS!

  Dat iemand een beter leger heeft, is geen reden om toe te staan, dat land haar burgers aan te vallen. Voor moslims is het moslim zijn al een reden genoeg, om legitiem onschuldige burgers te vermoorden. 200.000 doden in buurlanden van Israël. Dan horen we moslims niet protesteren. Die doen dan nog lekker mee ook. Bij terugkomst krijgen ze een VIP-behandeling van de NL overheid. Zo zot is Nederland.

  DAT ER IN DE BUURLANDEN OOK GEVOCHTEN WORDT, WIL NIET ZEGGEN DAT DE ISRAELIERS CARTE BLACNHE KRIJGEN OM PALESTIJNEN UI TE MOORDEN.

Reacties niet toegestaan