Israël hervat aanval op Gazastrook

Het Israëlische leger maakt een einde aan de gevechtspauze in de Gazastrook en hervat het offensief. Dat heeft het Israëlische leger zondag bekendgemaakt.

Sinds het verlopen van een gevechtspauze zaterdag in de Gazastrook heeft de Palestijnse Hamas-beweging meerdere raketten afgevuurd op Israël.

Israël verlengde de humanitaire pauze, maar Hamas niet.

19 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Mihamed Kouki

  De massa slachting onder Palestijnen gaat door. En de wereld kijkt ernaar en zwijgt. We zijn daardoor allemaal collectief schuldig. We zijn moreel failliet.

  • Pietje_Precies

   Ehhh, Hamas gaat door met raketten schieten. Hamas is moreel failliet. Elke dode aan Palestijnse kant legt druk op Israël vanuit de internationale gemeenschap. Hamas heeft daar baat bij en denkt niet na over het welzijn van haar bevolking. Aangezien de strijders geen uniformen dragen, is een dode al gauw een burger….weinig vrouwen overigens…die hadden de pamfletten zeker wel gelezen….

   (in antwoord op Mihamed Kouki)
  • KeesvdP

   Hamas lokt het steeds uit. Ze geven niets om het eigen volk maar dat is wel vaker het geval in de Arabische wereld.

   (in antwoord op Mihamed Kouki)
  • Apekool

   Ik herhaal nog eens mijn post uit het vorige topic:

   Hamas plaatst doelbewust zoveel mogelijk burgers op plaatsen waar zij
   weten dat gebombardeerd gaat worden (Israël is namelijk zo netjes om
   dat van te voren aan te kondigen) – dat is de enige reden dat er veel
   Palestijnse doden vallen.

   In 2005 begon Gaza met een schone lei;
   binnen 2 jaar kozen de Palestijnen daar zelf voor Hamas en is hel
   leeuwendeel van hulpgeld gebruikt voor wapens, training en raketten om
   Israël te bestoken. Dat zijn dus de bedoelingen van de Palestijnen in
   Gaza.

   (in antwoord op Mihamed Kouki)
   • Mihamed Kouki

    Haha…wat een joke. Israel kondigt een aanval aan. Palestijnen krijgen een paar minuten de tijd om hun huis te verlaten. Eenmaal op straat zijn ze overgeleverd aan Israëlisch terreur. Daar worden ze vanuit tanks bestookt. Palestijnen kunnen geen kant op omdat zowel Egypte als israel de grenzen potdicht houden. Palestijnen zijn daardoor verworden tot insecten die op een hele sluwe manier uitgeroeid worden door israel. Wrang, wat hen tijdens de tweede Wereldoorlog is overkomen voeren ze nu uit op een ander semitisch volk.

    (in antwoord op Apekool)
    • Apekool

     Je vergeet even de 9 jaar die de Palestijnen hadden om een vreedzame samenleving op te bouwen – dat concept zit kennelijk niet in de moslim hoofdjes.
     En dan nog zijn wij in het westen zo dom om miljarden aan hulp te bieden.

     (in antwoord op Mihamed Kouki)
     • Mihamed Kouki

      Hoe kan je een samenleving opbouwen als je in de grootse openlucht gevangenis woont die Gaza heet? Palestijnen zitten daar als ratten in de val. En Palestijnen krijgen geen miljarden aan hulp. Niet gehad en nooit gehad. Nederland heeft net bekend gemaakt om 500 duizend euro ter beschikking te stellen aan de Palestijnen. Dat is wisselgeld en kan je nauwelijks serieus nemen. Het is israel dat jaarlijks 3 miljard dollar aan steun krijgt van Amerika. Sinds de oprichting in 1948 heeft israel al 120 miljard dollar aan (militaire) steun van ze gekregen. Blijf bij de feiten.

      (in antwoord op Apekool)
 2. Mihamed Kouki

  Het is israel dat niets geeft om Palestijns leven. Was dat wel het geval geweest dan zouden ze niet laf van 10 km hoogte vanuit F16’s raketten afschieten op Gaza, een van de dichtbevolkte gebieden van de wereld. Als ze zich zouden bekommeren om onschuldige burgers dan waren ze gewoon man tot man gevecht aangegaan met de dappere strijders van Hamas. Dan zouden ze zeker weten dat ze geen onschuldige mensen afslachten. Jullie hebben het over dat Hamas mensen als schild gebruikt. Goh, waarom hebben ze dan vanuit een schip een raket afgeschoten op 4 spelende kinderen op het strand. Dat is open terrein en niet in het midden van het centrum. En dan heb ik het niet eens over de VN school die ze laatst hebben gebombardeerd. Door de opstelling van Israel worden joden steeds meer gehaat en gaan mensen steeds minder onderscheid maken tussen kwaadwillende en goed willende joden. Israel is door haar beleid bezig om haar eigen graf te graven. En jullie doen daar vrolijk aan mee.

 3. Mihamed Kouki

  Zijn jullie op de hoogte van de Goldstone rapport van de VN? Dat was een fact finding onderzoek naar het gedrag van israel mbt Gaza, conclusie: israel valt OPZETTELIJK onschuldige Palestijnse burgers aan. Goldstone is een jurist. Geen moslim of Arabier.

 4. Grietver

  Zoals altijd moet je de berichtgeving over Israel in het geheel lezen. Want pas in de laatste zin is te lezen dat het niet Israel is, maar Hamas, die de oorlogshandelingen hervat.

 5. Mihamed Kouki

  Graag een reactie op de uitkomsten van het Goldstone rapport. Laat me raden: in jullie ogen is de VN corrupt ondanks het feit dat israel weg heeft kunnen komen met het schenden van honderden resoluties en de VS altijd haar veto ten gunste van israel heeft ingezet?

  • Burgermans

   Israël heeft het volste recht om zijn bewoners te beschermen tegen raketaanvallen. De Palestijnen krijgen nu waar ze zelf om hebben gevraagd.

   (in antwoord op Mihamed Kouki)
   • Mihamed Kouki

    Dit is geen reactie op mijn vraag. Dit is holle israelische retoriek.

    (in antwoord op Burgermans)
    • Burgermans

     Nee, dit zijn feiten. Geen enkel land zou het toestaan dat zijn burgers beschoten worden met raketten. Israël heeft het volste recht om Gaza aan te vallen en Hamas-installaties te vernietigen.

     (in antwoord op Mihamed Kouki)
  • Apekool

   Dit rapport, uit 2009!, laat zien dat er zeker incidenten waren waarbij de IDF heel erg over de schreef ging, maar ook dat de Palestijnen oorlogsmisdaden begingen – het lijkt wel oorlog dus.
   Dat de IDF misdaden beter gedocumenteerd zijn komt omdat in Israël _wel_ een vrije pers is, heel anders dan onder de fascistoïde Hamas.

   Wikipedia: On 1 April 2011, Goldstone retracted his claim that it was Israeli government policy to deliberately target citizens […]
   De co-autheurs … all agreed that the report was valid and that Israel and Hamas had failed to investigate alleged war crimes satisfactorily.[

   (in antwoord op Mihamed Kouki)
 6. Nederlander

  Het aantal doden in de Gazastrook en in Israel is verschrikkelijk. Maar iedere dag worden in Syrie net zoveel mensen gedood (moslims onderling). In Dafur zijn een enorme hoeveelheid mensen gedood(moslims onderling). In Irak worden Christenen gedood of geconfronteerd met de onmogelijke keuzen. In Turkije hebben de Christenen het moeilijk, zitten heel veel mensen van de pers in de gevangenis, armenen uitgemoord en koerden onderdrukt. In Egypte heeft de moslimbroederschap de mogelijkheid gehad om er iets goeds van te maken. Resultaat regeren bij decreet, koptische christen worden vemoord, kerken aangevallen. In de rest van de arabische wereld hebben Christenen geen leven en filipijnen worden als slaaf gebrukt en westerlingen dienen zich aan allerlei dubieuze regels te houden. Inmiddels, als ik de media moet geloven, zijn de vrouwen in het gebied van Isis straks ook gedwongen tot “besnijdenis”. Meisjes worden ontvoert door boko haram. Israel wordt door de gehele arabische (en inmiddels ook westerse) wereld op de huid gezeten. In europa worden we geconfronteerd met aanslagen en censuur (b.v. levensbedreiging voor tekening met een glimlach) vanuit de islamitische hoek. Hamas een terroristisch organisatie heeft als fundament dat de staat Israel vernietigd moet worden. Hamas stuurt iedere dag raketten naar Israel. Palestijenen worden gebruikt als schild, wapens worden opgeslagen in VN-scholen en ziekenhuizen. Hamas wil geen vredesbesprekingen, wil geen bestanden of houdt zich er niet aan. De arabisch wereld moet een keer naar zichzelf kijken en enige vorm van zelfreflectie tonen. Lange tenen en een kort lontje lijken wel standaard te zijn. De gewonen palestijnse burgers kunnen Hamas ook een keer aan de kant zetten met vrije verkiezingen en gewoon met Israel gaan praten als buren. Op Israel is een heleboel aan te merken maar… Israel is in de arabische wereld het enige land waar vrije verkiezingen zijn, waar mensen min of meer gelijk zijn ongeacht hun achtergrond of geloof. Waar een min of meer normaal functionerend rechtssyteem is. Ook heeft het een gemiddeld hogere levensstandaard voor alle mensen.
  In Nederland of in andere landen heb ik geen demonstraties gezien ten tijde van Dafur, Syrie, Irak. Maar tegen Israel gaat de arabisch wereld in Nederland (Hakenkruisen, wie niet springt is een jood), Frankrijk (aanvallen en belegeren van een synagoge) wel de straat op.
  Ik wens de arabische wereld veel succes, het probleem ligt daar. Het islamitisch geloof wordt gebruikt als middel om voor een bepaalde groep de macht te behouden en mensen te onderdrukken. En Israel kan als bliksemafleider dienen.

  • Mihamed Kouki

   Het aantal doden in de Gazastrook en in Israel is verschrikkelijk. Maar iedere dag worden in Syrie net zoveel mensen gedood (moslims onderling). In Dafur zijn een enorme hoeveelheid mensen gedood(moslims onderling). In Irak worden Christenen gedood of geconfronteerd met de onmogelijke keuzen. In Turkije hebben de Christenen het moeilijk, zitten heel veel mensen van de pers in de gevangenis, armenen uitgemoord en koerden onderdrukt. In Egypte heeft de moslimbroederschap de mogelijkheid gehad om er iets goeds van te maken. Resultaat regeren bij decreet, koptische christen worden vemoord, kerken aangevallen. In de rest van de arabische wereld hebben Christenen geen leven en filipijnen worden als slaaf gebrukt en westerlingen dienen zich aan allerlei dubieuze regels te houden.

   JE PROBEERT WEL ERG JE BEST TE DOEN OM MOSLIMS WEG TE ZETTEN ALS EEN GROEP ONRUSTSTOKERS. JIJ HEBT JE BLIJKBAAR NIET GOED INGELEZEN. WIE DENK JE DAT AL DIE ARABISCHE DICTATORS IN HET ZADEL HEEFT GEHOLPEN EN GEHOUDEN? DAT ZIJN DE VS, UK EN FRANKRIJK. DOOR DEZE LANDEN HEBBEN DICTATORS IN MAROKKO, ALGERIJE, LIBIE, EGYPTE, TUNESIE, SYRIE, IRAK DECENNIA LANG DE SCEPTER KUNNEN ZWAAIEN. GA MAAR FF GOOGLEN EN DAN ZAL JE ZIEN DAT IK DE WAARHEID VERTEL.

   Inmiddels, als ik de media moet geloven, zijn de vrouwen in het gebied van Isis straks ook gedwongen tot “besnijdenis”.

   DIT VERHAAL IS ALLANG ONTKRACHT, DIT BLIJKT EEN HOAX TE ZIJN. DE VN HEEFT GEEN HOOR EN WEDERHOOR TOEGEPAST ANDERS HADDEN ZE DIRECT VERNOMEN DAT HET VERZONNEN IS; BEDOELD OM DE ISIS ZWART TE MAKEN.

   Meisjes worden ontvoerd door boko haram.
   KLOPT, BOKO HARAM IS EEN SCHIMMIGE ORGANISATIE WAT EEN PAAR HONDERD, HOOGUIT DUIZEND LEDEN TELT. ER ZIJN 1.5 MILJARD MOSLIMS. MET ANDERE WOORDEN; DEZE GROEP VERTEGENWOORDIGT DE ISLAM NIET.

   Israel wordt door de gehele arabische (en inmiddels ook westerse) wereld op de huid gezeten.
   TERECHT. WANT ZE HEBBEN HONDERDEN VN RESOLTIES GESCHONDEN EN UIT HET GOLDSTONE RAPPORT VAN DE VN BLIJKT OOK NOG EENS DAT ISRAEL BEWUST ONSCHULDIGE BURGERS TARGET. HET IS EEN TERRORISTISCHE STAAT; EEN STELLETJE BOEVEN DIE GESTEUND WORDEN DOOR DE VS EN EUROPA OMDAT ZE DAARMEE HUN GEWETEN WILLEN AFKOPEN (GENOCIDE GEPLEEGD DOOR EEN WESTERSE NATIE).

   In europa worden we geconfronteerd met aanslagen en censuur (b.v. levensbedreiging voor tekening met een glimlach) vanuit de islamitische hoek.

   GESLUIDERDE MOSLIMA’S WORDEN DAGELIJKS BEDREID. LAATST IS EEN MOSLIMA IN ENGELAND MET 160 MESSTEKEN OMGEBRACHT DOOR EEN RACIST. BEDREIGINGEN KOMEN VAN BEIDE KANTEN.

   Hamas een terroristisch organisatie heeft als fundament dat de staat Israel vernietigd moet worden.
   ALLEEN IN HET WESTEN WORDT HAMAS GEZIEN ALS EEN TERRORISTISCHE ORGANISATIE. IN DE REST VAN DE WERELD (75% VAN DE WERELDBEVOLKING) WORDEN ZE GEZIEN ALS EEN POLITIEKE PARTIJ DIE OP EEN DEMOCRATISCHE WIJZE DE VERKIEZINGEN IN GAZA HEEFT GEWONNEN.

   Hamas stuurt iedere dag raketten naar Israel.
   DEZE RAKETTEN ZIJN LOSSE FLODDERS. AANTAL ISRAELISCHE SLACHTOFFERS IS OP 2 HANDEN TE TELLEN. DIT IN TEGENSTELLING TOT DE MASSAMOORD VAN ISRAEL OP DE PALESTIJNEN. INMIDDELS ZIJN IN 2 WEKEN TIJD 1040 PALESTIJNEN VERMOORD.

   Palestijenen worden gebruikt als schild, wapens worden opgeslagen in VN-scholen en ziekenhuizen.
   KLOPT NIET. DIT IS ISRAELISCHE PROPAGANDA. HET IS ISRAEL DAT MET ZWAAR GESCHUT HUIZEN EN VN SCHOLEN PLAT BOMBARDEERT. ALS ZE ECHT BEGAAN WAREN MET ONSCHULDIGE BURGERS DAN ZOUDEN ZE GEEN F16’S EN TANKS INZETTEN MAAR MAN TOT MAN GEVECHT AANGAAN MET DE DAPPERE HAMAS STRIJDERS. ISRAELIERS ZIJN LAF, F16’S INZETTEN TEGEN MET STENENGOOIENDE JONGEREN. ECHT EEN STAAT OM TROTS OP TE ZIJN.

   Hamas wil geen vredesbesprekingen, wil geen bestanden of houdt zich er niet aan. De arabisch wereld moet een keer naar zichzelf kijken en enige vorm van zelfreflectie tonen. Lange tenen en een kort lontje lijken wel standaard te zijn. De gewonen palestijnse burgers kunnen Hamas ook een keer aan de kant zetten met vrije verkiezingen en gewoon met Israel gaan praten als buren.
   JIJ WEET ECHT NIET WAAR JE HET OVER HEBT. HAMAS IS JUIST VIA VRIJE VERKIEZINGEN AAN DE MACHT GEKOMEN IN GAZA. GEHEEL DEMOCRATISCH. JIJ TRAPT IN DE ISRAELISCHE PROPAGANDA DAT HAMAS EEN TERRORISTISCHE ORGANISATIE IS. HAMAS IS EEN VERZETSBEWEGING EN EEN POLITIEKE ORGANISATIE.

   Op Israel is een heleboel aan te merken maar… Israel is in de arabische wereld het enige land waar vrije verkiezingen zijn, waar mensen min of meer gelijk zijn ongeacht hun achtergrond of geloof.
   WEER VERKEERD GEINFORMEERD. IN TURKIJE ZIJN ER OOK VRIJE VERKIEZINGEN. DIT GELDT OOK VOOR MAROKKO, MALEISIE, INDONESIE. IN DE ARABISCHE LANDEN WAAR DIT NIET GEBEURT ZITTEN DICATORS DIE DOOR HET WESTEN IN HET ZADEL ZIJN GEHOLPEN EN WORDEN GEHOUDEN.

   Waar een min of meer normaal functionerend rechtssyteem is. Ook heeft het een gemiddeld hogere levensstandaard voor alle mensen.
   In Nederland of in andere landen heb ik geen demonstraties gezien ten tijde van Dafur, Syrie, Irak. Maar tegen Israel gaat de arabisch wereld in Nederland (Hakenkruisen, wie niet springt is een jood), Frankrijk (aanvallen en belegeren van een synagoge) wel de straat op.
   VOOR SYRIIE, DARFUR EN IRAK IS MEN NIET DE STRAAT OPGEGAAN. MEN HEEFT IETS VEEL BELANGRIJKERS GEDAAN; GELD INGEZAMELD OM DE ERGSTE NOOD TE LEDIGEN. AAN EEN DEMONSTRATIE HEBBEN DIE DICTATORS (DOOR HET WESTEN IN HET ZADEL GEHOLPEN) GEEN BOODSCHAP.

   Ik wens de arabische wereld veel succes, het probleem ligt daar. Het islamitisch geloof wordt gebruikt als middel om voor een bepaalde groep de macht te behouden en mensen te onderdrukken. En Israel kan als bliksemafleider dienen.

   IK WENS HET WESTEN VEEL SUCCES MET HET HANTEREN VAN DUBBELE STANDAARDEN EN HET IN HET ZADEL HOUDEN VAN DICTATORS IN DE ARABISCHE/ISLAMITISCHE WERELD.

   (in antwoord op Nederlander)
   • Nederlander

    Beste Mihamed,

    Bedankt voor jouw
    reactie. Ik vermoed dat wij het niet eens worden.

    Het aantal doden
    in de Gazastrook en in Israel is verschrikkelijk. Maar iedere dag worden in
    Syrie net zoveel mensen gedood (moslims onderling). In Dafur zijn een enorme
    hoeveelheid mensen gedood(moslims onderling). In Irak worden Christenen gedood
    of geconfronteerd met de onmogelijke keuzen. In Turkije hebben de Christenen
    het moeilijk, zitten heel veel mensen van de pers in de gevangenis, armenen
    uitgemoord en koerden onderdrukt. In Egypte heeft de moslimbroederschap de
    mogelijkheid gehad om er iets goeds van te maken. Resultaat regeren bij
    decreet, koptische christen worden vemoord, kerken aangevallen. In de rest van
    de arabische wereld hebben Christenen geen leven en filipijnen worden als slaaf
    gebrukt en westerlingen dienen zich aan allerlei dubieuze regels te hou den.

    1)JE PROBEERT WEL ERG JE BEST TE DOEN OM MOSLIMS WEG TE ZETTEN
    ALS EEN GROEP ONRUSTSTOKERS.

    2)JIJ HEBT JE
    BLIJKBAAR NIET GOED INGELEZEN. WIE DENK JE DAT AL DIE ARABISCHE DICTATORS IN
    HET ZADEL HEEFT GEHOLPEN EN GEHOUDEN? DAT ZIJN DE VS, UK EN FRANKRIJK. DOOR
    DEZE LANDEN HEBBEN DICTATORS IN MAROKKO, ALGERIJE, LIBIE, EGYPTE, TUNESIE,
    SYRIE, IRAK DECENNIA LANG DE SCEPTER KUNNEN ZWAAIEN. GA MAAR FF GOOGLEN EN DAN
    ZAL JE ZIEN DAT IK DE WAARHEID VERTEL.

    *Ad 1. Wat ik probeer te zeggen maar blijkbaar komt dat
    niet over dat moslims de Joden/Israel veel verwijten maken maar zelf geen haar
    beter zijn of misschien nog wel slechter om dat ze meer mogelijkheden hebben. Moslims
    hebben in Egypte, Iran, Turkije etc de mogelijk gehad om een betere staat te
    maken dan de machthebbers die door de VS, UK, Frankrijk, Amerika zijn
    neergezet. Wat gebeurt is dat Christenen of anders denkende vervolgd worden of
    hun leven niet zeker zijn. De eerder genoemde staten zijn vrij totalitair en
    onverdraagzaam geworden.

    *Ad 2

    Jammer, onnodige kwalificatie. Je hebt hierin
    enigszins gelijk maar je kunt je als bevolking hier niet achter blijven
    verschuilen, dan haal ik de bovenstaande landen nog maar eens aan.

    Inmiddels, als ik de media moet geloven, zijn de vrouwen in het
    gebied van Isis straks ook gedwongen tot “besnijden is”.

    DIT VERHAAL IS ALLANG ONTKRACHT, DIT BLIJKT EEN HOAX TE ZIJN. DE
    VN HEEFT GEEN HOOR EN WEDERHOOR TOEGEPAST ANDERS HADDEN ZE DIRECT VERNOMEN DAT
    HET VERZONNEN IS; BEDOELD OM DE ISIS ZWART TE MAKEN.

    *Heb ik nergens gelezen maar ik zal je op je woord
    geloven

    Meisjes worden ontvoerd door boko haram.

    KLOPT, BOKO HARAM IS EEN SCHIMMIGE ORGANISATIE WAT EEN PAAR HONDERD, HOOGUIT
    DUIZEND LEDEN TELT. ER ZIJN 1.5 MILJARD MOSLIMS. MET ANDERE WOORDEN; DEZE GROEP
    VERTEGENWOORDIGT DE ISLAM NIET.

    *Maar zo zijn er diverse van dit soort groeperingen. Ze
    halen veel overhoop en destabiliseren veel landen/regios maar niemand van de 1,5 miljard moslims die ze corrigeert.

    Israel wordt door de gehele
    arabische (en inmiddels ook westerse) wereld op de huid gezeten.

    TERECHT. WANT ZE HEBBEN HONDERDEN VN RESOLTIES GESCHONDEN EN UIT HET GOLDSTONE
    RAPPORT VAN DE VN BLIJKT OOK NOG EENS DAT ISRAEL BEWUST ONSCHULDIGE BURGERS
    TARGET. HET IS EEN TERRORISTISCHE STAAT; EEN STELLETJE BOEVEN DIE GESTEUND
    WORDEN DOOR DE VS EN EUROPA OMDAT ZE DAARMEE HUN GEWETEN WILLEN AFKOPEN
    (GENOCIDE GEPLEEGD DOOR EEN WESTERSE NATIE).

    *Er is geen land in
    de wereld die zoveel VN resoluties aan zijn/haar broek heeft. Als ik Israel was
    dan zou ik mij hier ook niets meer van aantrekken. Er zijn genoeg landen die
    veel ergere zaken over hoop halen waar keurig netjes aan voorbijgegaan wordt
    door de VN. Overigens jij blijft maar zwaaien met Europa en de VS als vrienden
    van Israel maar met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig

    In europa worden we geconfronteerd met aanslagen en censuur
    (b.v. levensbedreiging voor tekening met een glimlach) vanuit de islamitische
    hoek.

    GESLUIDERDE MOSLIMA’S WORDEN
    DAGELIJKS BEDREID. LAATST IS EEN MOSLIMA IN ENGELAND MET 160 MESSTEKEN
    OMGEBRACHT DOOR EEN RACIST. BEDREIGINGEN KOMEN VAN BEIDE KANTEN.

    *Westerse vrouwen
    die de juiste kledingvoorschriften in Arabisch landen niet volgen worden van
    OVERHEIDSWEGE vastgezet en bestraft.

    Hamas een
    terroristisch organisatie heeft als fundament dat de staat Israel vernietigd
    moet worden.

    ALLEEN IN HET WESTEN WORDT HAMAS GEZIEN ALS EEN TERRORISTISCHE ORGANISATIE. IN
    DE REST VAN DE WERELD (75% VAN DE WERELDBEVOLKING) WORDEN ZE GEZIEN ALS EEN
    POLITIEKE PARTIJ DIE OP EEN DEMOCRATISCHE WIJZE DE VERKIEZINGEN IN GAZA HEEFT
    GEWONNEN.

    *Vernietiging van je buurstaat lijkt mij geen ideale
    situatie en hoort niet opgenomen te zijn in een statuut van een normale politieke partij

    Hamas stuurt
    iedere dag raketten naar Israel.

    DEZE RAKETTEN ZIJN LOSSE FLODDERS. AANTAL ISRAELISCHE SLACHTOFFERS IS OP 2
    HANDEN TE TELLEN. DIT IN TEGENSTELLING TOT DE MASSAMOORD VAN ISRAEL OP DE
    PALESTIJNEN. INMIDDELS ZIJN IN 2 WEKEN TIJD 1040 PALESTIJNEN VERMOORD.

    *Tjonge, jonge, dat is een argument. Schieten met losse
    flodders (zo los zijn ze ook niet) en talrijk zijn ze wel en dus Israel mag zich niet meer verdedigen. Let even op: In Syrie, Irak vallen per dag meer doden dan in de hele Gaza oorlog bij elkaar. Ik hoor hier geen protest tegen. Dat is
    ook massamoord. Overigens bagatelliseer ik niet de doden in Gaza en Israel

    Palestijenen worden gebruikt als schild, wapens worden
    opgeslagen in VN-scholen en ziekenhuizen.

    KLOPT NIET. DIT IS ISRAELISCHE PROPAGANDA.

    Ik lees in de media dat de VN hier wel degelijk
    onderzoek naar gaat doen omdat dit is gebeurd.

    HET IS ISRAEL DAT
    MET ZWAAR GESCHUT HUIZEN EN VN SCHOLEN PLAT BOMBARDEERT. ALS ZE ECHT BEGAAN
    WAREN MET ONSCHULDIGE BURGERS DAN ZOUDEN ZE GEEN F16’S EN TANKS INZETTEN MAAR
    MAN TOT MAN GEVECHT AANGAAN MET DE DAPPERE HAMAS STRIJDERS. ISRAELIERS ZIJN
    LAF, F16’S INZETTEN TEGEN MET STENENGOOIENDE JONGEREN. ECHT EEN STAA T OM TRO
    TS OP TE ZIJN.

    Hamas wil geen vredesbesprekingen, wil geen bestanden of houdt
    zich er niet aan. De arabisch wereld moet een keer naar zichzelf kijken en
    enige vorm van zelfreflectie tonen. Lange tenen en een kort lontje lijken wel
    standaard te zijn. De gewonen palestijnse burgers kunnen Hamas ook een keer aan
    de kant zetten met vrije verkiezingen en gewoon met Israel gaan praten als
    buren.

    JIJ WEET ECHT NIET WAAR JE HET OVER HEBT. HAMAS IS JUIST VIA VRIJE VERKIEZINGEN
    AAN DE MACHT GEKOMEN IN GAZA. GEHEEL DEMOCRATISCH. JIJ TRAPT IN DE ISRAELISCHE
    PROPAGANDA DAT HAMAS EEN TERRORISTISCHE ORGANISATIE IS. HAMAS IS EEN
    VERZETSBEWEGING EN EEN POLITIEKE ORGANISATIE.

    *Hamas is inderdaad met vrije verkiezingen aan de macht gekomen. De vraag is of ze ooit met vrije
    verkiezingen zullen vertrekken of hun positie op zullen geven. Voor zover mij bekend is er niet of nauwelijks oppositie in Gaza.

    Op Israel is een heleboel aan te merken maar… Israel is in de
    arabische wereld het enige land waar vrije verkiezingen zijn, waar mensen min
    of meer gelijk zijn ongeacht hun achtergrond of geloof.

    WEER VERKEERD GEINFORMEERD. IN TURKIJE ZIJN ER OOK VRIJE VERKIEZINGEN. DIT
    GELDT OOK VOOR MAROKKO, MALEISIE, INDONESIE. IN DE ARABISCHE LANDEN WAAR DIT
    NIET GEBEURT ZITTEN DICATORS DIE DOOR HET WESTEN IN HET ZADEL ZIJN GEHOLPEN EN
    WORDEN GEHOUDEN.

    *In Turkije waren vrije verkiezingen. De heer Erdohan heeft weinig op met anders denkende (Turken
    zelf, Christenen, koerden). De sterke scheiding tussen staat en kerk is door diezelfde meneer verwijderd. De legertop, die deze scheiding bewaakte, is gevangen gezet, evenzo een groot gedeelte van de vrije pers. De volgende vrije verkiezingen zonder problemen zie ik nog niet gebeuren.

    *In Egypte waren vrije verkiezingen maar de moslimbroederschap veranderde de grondwet niet bepaald in
    het voordeel van alle Egyptenaren. Morschi regeerde per decreet. Of hier ooit nog vrije verkiezingen waren
    gekomen bij het aanblijven van de moslim broederschap is zeer de vraag. Iran ook een land waar geen vrije verkiezingen zijn, niet bepaald een land wat ondersteunt wordt door het westen

    Waar een min of meer normaal functionerend rechtssyteem is. Ook
    heeft het een gemiddeld hogere levensstandaard voor alle mensen.

    In Nederland of in andere landen heb ik geen demonstraties gezien ten tijde van
    Dafu r, Syrie , Irak. Maar tegen Israel gaat de arabisch wereld in Nederland
    (Hakenkruisen, wie niet springt is een jood), Frankrijk (aanvallen en belegeren
    van een synagoge) wel de straat op.

    VOOR SYRIIE, DARFUR EN IRAK IS MEN NIET DE STRAAT OPGEGAAN. MEN HEEFT IETS VEEL
    BELANGRIJKERS GEDAAN; GELD INGEZAMELD OM DE ERGSTE NOOD TE LEDIGEN. AAN EEN
    DEMONSTRATIE HEBBEN DIE DICTATORS (DOOR HET WESTEN IN HET ZADEL GEHOLPEN) GEEN
    BOODSCHAP.

    *Nou ik ben onder de indruk, mensen laten uitmoorden,
    niets van zeggen maar collecteren om dan te zeggen dat je iets hebt gedaan.

    Ik wens de arabische wereld veel succes, het probleem ligt daar.
    Het islamitisch geloof wordt gebruikt als middel om voor een bepaalde groep de
    macht te behouden en mensen te onderdrukken. En Israel kan als bliksemafleider
    dienen.

    IK WENS HET WESTEN VEEL SUCCES MET
    HET HANTEREN VAN DUBBELE STANDAARDEN EN HET IN HET ZADEL HOUDEN VAN DICTATORS
    IN DE ARABISCHE/ISLAMITISCHE WERELD.

    Je hebt niet gelezen wat ik heb geschreven.

    (in antwoord op Mihamed Kouki)

Reacties niet toegestaan