Ruby Wax start Facebook voor psychisch gestoorden (zoals zijzelf)

Ruby Wax, de wereldberoemde comédienne heeft een Facebook-achtige site gelanceerd voor depressieven (waar Wax zelf alles van weet), mensen met een angststoornis, en voor mensen met andere psychische problemen. Daarvan zijn er zeer veel, want velen van ons mankeren iets op dat punt. En het idee is dat via de aanpak van Wax, allereerst in Engeland, gelijkgestemden met elkaar in verbinding komen. Niets helpt zo goed als jezelf helpen, dat geldt mogelijk ook voor problemen als depressie, angststoornissen etc. Er is de chemische hulp van medicijnen, er is professionele hulp van psychologen en psychiaters, maar daarnaast kunnen mensen zichzelf en elkaar van hulp voorzien.
Het project van Wax heeft, voor Nederlanders, een moeilijke naam: Black Dog Tribe.
De uitleg is deze: Churchill, die behalve een held ook een alcoholist was met een manisch-depressieve stoornis, noemde zijn depressie zijn black dog. Wax wil mensen die horen bij de stam (tribe) met dezelfde black dog bijeen brengen.
De deskundigen in de geestelijke volksgezondheid in Engeland staan allemaal achter het project. En het zou zo maar, ook in ons land, een succes kunnen zijn.
Je kunt vast een sneak preview zien op de betaversie, blackdogtribebeta.com En daar ook al je profiel aanmaken en op zoek gaan naar mensen die hebben wat jij hebt.
Misschien helpt het als je die hebt gevonden.

Bron(nen):   Black Dog Tribe  Mail on Sunday