Ook minstens 1000 Nederlandse vrouwen hebben gevaarlijke borstprothesen

Aanvankelijk leek het erop dat in Nederland geen vrouwen te maken hadden met de ondeugdelijke borstimplantaten van PiP, Poly Implant Prothesen. Maar dat blijkt niet te kloppen. PiP heeft minstens 1000 exemplaren van de gevaarlijke prothesen in Nederland verkocht onder een andere merknaam. M-inplants.
Dat meldt persbureau Reuters maandagavond.
Wereldwijd zijn er 300.000 van de foute prodcten verkocht, de meeste in Frankrijk. Deze week heeft de Franse regering Franse vrouwen met borstimplantaten geadviseerd uit voorzorg de implantaten te laten verwijderen. Dit naar aanleiding van het advies de het Frans Nationaal Kankercentrum. De Franse minister gaf aan dat het hier gaat om een preventieve maatregel en niet om een noodsituatie.

In het advies staat ook dat er tot op heden geen verhoogd risico is aangetoond op kanker bij vrouwen met borstimplantaten van het merk PIP (of M-implants) in vergelijking met andere implantaten. Echter, er zijn wel andere risico’s verbonden aan deze implantaten, met name het scheuren van deze implantaten. Door de gel kan irritatie ontstaan, die kan leiden tot overgevoeligheidsreacties. Ook is bij het scheuren van de implantaten is het verwijderen van de gel moeilijker

Bron(nen):   Reuters