IS stuurt duizenden horrortweets aan Amerikanen

Als reactie op de luchtaanvallen van de VS in Irak stuurden aanhangers van IS gisteren in korte tijd duizenden tweets de wereld in met #AmessagefromISIStoUS. De berichten staan vol gruwelijke foto's van dode Amerikaanse soldaten en teksten als: 'Elke Amerikaanse ambassade in de wereld wordt opgeblazen', 'Alle VS burgers zijn het doelwit van ISIS' en 'We maken een barbecuefeestje van jullie'. Eerder al publiceerde IS op Twitter beelden van onthoofdingen en massamoorden om de wereld angst in te boezemen. Gisteren werd daar nog een flinke schep bovenop gedaan. Luchtaanvallen De tweets verschenen op de dag dat de VS de eerste luchtaanvallen deed in de buurt van de Noord-Irakese stad Erbil. De strijders van IS zijn de stad tot op 100 kilometer genaderd. In Erbil wonen zo'n anderhalf miljoen mensen, waaronder veel westerlingen die er in de olie-industrie werken. IS heeft grote delen in Noord-Irak en in het noorden en oosten van Syrië in handen, waar ze een islamitisch kalifaat hebben uitgeroepen. Voedseldropping  De Amerikanen dropten vanmorgen voor de tweede keer voedsel en water voor de 50.000 Yezidi's die gevangen zitten op een berg bij de stad Sinjar. Drie transportvliegtuigen, begeleid door twee straaljagers, hebben bijna 30.000 maaltijden en 1.500 waterzakken afgeleverd.        

Bron(nen):   Daily Mail      

21 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Apekool

  Begin maar eens met Assad te steunen in plaats van de oorlog daar aan te wakkeren – ook hij is volledig fout maar je weet wel wat je hebt, het alternatief hebben we inmiddels mogen aanschouwen.

 2. Jan Terlouw

  De wereld is tegenwoordig aan de extremisten. Het was al maanden gelden bekend dat de ISIS een zooitje ongeregeld was bestaande uit de meest wrede terroisten. Jammer dat de VS pas heeft ingegrepen nadat hun consultant in Erbil dreigde te worden ondergelopen. Daar hebben al die sjiieten die de afgelopen weken door ISIS zijn afgeslacht niets aan. Hoe wreed Saddam Hussein ook was, de huidige situatie is daar niets mee vergeleken. Irak is een grote brandhaard geworden waar de warlords het voor het zeggen hebben. En weer staat de VS aan de basis van deze ellende. Zij hebben destijds via een illegale oorlog onder het moment dat Saddam Hussein over chemische wapens zou beschikken ( die er niet bleken te zijn) hem afgezet. De oorlog en alle ellende daarna heeft aan honderd duizenden vrouwen en kinderen het leven gekost. Met dank aan de VS. De cowboy.

 3. reageermeneer

  Is dit het einde van de islam? Hoe gaat IS gestopt worden, trekken ze zich weer terug of wordt het totale vernietiging. Zal Barack tijdig stoppen, want men heeft natuurlijk wel een groepering nodig die voortdurend onrust veroorzaakt. De belangen van de wapenindustrie zijn te groot.

  Medicijnen tegen kanker, aids en ebola zullen ook nooit vrijgegeven worden, de pharmaindustrie gaat zichzelf niet de das omdoen, vandaar. Wel medicijnen die de symptomen wat onderdrukken, want dat is KASSA!

  Overal hetzelfde patroon.

  • Karel Kritisch

   Wapenindustrie? Die hebben meer interesse in een nieuwe koude oorlog met Rusland en niet in zo’n clubje haatbaarden.

   (in antwoord op reageermeneer)
   • Heldoppantoffels

    Elke cent is mooi meegenomen en brand in het Midden Oosten is toch aardig verdienen. En natuurlijk heeft voor die meedogenloze industrie een echte koude oorlog met Rusland de voorkeur, maar tot die tijd is dit toch leuk voor ze.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
 4. WildersFanBoy

  Het wordt de hoogste tijd dat de wereld optreedt tegen dat moslim-schorum! Wat een walgelijk volk is het toch ook.,.

 5. malky

  Geïnspireerd door zijn sprookjesfiguur had de vorige president dit allemaal vanaf de golfbaan voorzien.

 6. Karel Kritisch

  Silence! I’ll kill you! Achmed, the dead terrorist.

  Die lui maken zichzelf onmogelijk…

 7. Hector

  Het einddoel van deze strategie die langzaam maar zeker steeds verder de Islamitische wereld opzet tegen de staat Israel : de totale vernietiging van zowel de Islamitische wereld als de totale vernietiging van de staat Israel. En dat doen ze gewoon zelf.

  • Jan Terlouw

   Wie zit achter deze strategie volgens jou?

   (in antwoord op Hector)
   • Hector

    The Evil Empire, The United States of America. Overtuig jezelf en bestuur eens aandachtig de site van Dr. Paul Craig Roberts, voormalig assistent secretary of the Reagan Administration.
    Die man schrijft wekelijks fantastische stukken waar je ogen echt van open gaan: http://www.paulcraigroberts.org/

    (in antwoord op Jan Terlouw)
 8. Lio

  Teken van wanhoop, ze beginnen door te krijgen hoe de vlag erbij komt te hangen.

 9. suzan

  Obama blijf Isis aanvallen tot ze beseffen wat pijn lijden en slachten is die vouze vuile ratten die alleen ma hun islam geloof willen en moord op onschuldige mensen.

  • Heldoppantoffels

   Hoe ‘aantrekkelijk’ zo’n oplossing ook lijkt, het is geen werkelijk langdurende oplossing. We moeten een laagje dieper om de problemen werkelijk op te lossen en dus moet je iets doen aan het gemiddelde welvaartsniveau en kennis van de doorsnee burger.

   Zodra mensen voldoende te verliezen hebben, is de voedingsbodem voor extremisme weg.

   (in antwoord op suzan)
 10. Jan Terlouw

  De VS hebben dit monster gecreëerd. Zij hebben de wereld willen doen geloven dat Saddam Hoessein over chemische wapens beschikt en zijn een illegale oorlog begonnen. Het land is daardoor in een complete chaos terecht gekomen met honderd duizenden onschuldige burgers als gevolg en hebben tevens aan de basis gestaan van dit soort groeperingen. Waar hebben we dit ook al weer gezien? In Afghanistan met al Qaeda. Dat monster hebben ze toen ook gecreëerd als tegengewicht voor de Sovjet unie en later heeft het monster zich tegen het gekeerd. The rest is history. Probeer verder te kijken dan je neus lang is. De VS is echt een kwade genie die ongestoord z’n gang kan gaan.

  • Karel Kritisch

   Ja en ze hebben in het Witte Huis een glazen bol en daarmee kunnen ze mee in de toekomst kijken. Achteraf is makkelijk praten Jan. Inderdaad was de oorlog in Irak onrechtmatig en achteraf onverstandig. Maar laten we niet vergeten hoe de wereld er toen bij lag. Amerika was net aangevallen, Saddam werkte niet echt mee en had 13 jaar daarvoor een buurland aangevallen en die operatie die erop volgde is niet goed afgemaakt. In ieder geval hebben de Amerikanen wel verantwoordelijkheid voor de situatie in Irak nu.

   (in antwoord op Jan Terlouw)
   • Heldoppantoffels

    Uiteraard heeft de VS geen glazen bol om de toekomst te zien. Je hebt echter geen glazen bol nodig om je te realiseren dat het creëren van een democratie in een land dat lang geen democratie kende en een lokale primitieve cultuur kent, weinig realistisch is als je na enkele jaren weer vertrekt.

    Dus nee inderdaad ze hebben geen glazen bol, maar ook geen gezond verstand.

    (in antwoord op Karel Kritisch)

Reacties niet toegestaan