‘Duizenden dode yezidi’s liggen op straat’

Volgens Duitse geloofsgenoten liggen in Noord-Irak duizenden dode yezidi's langs de straten. Vermoord door Isis. 40.000 leden van de religieuze minderheid, voornamelijk vrouwen, kinderen, bejaarden en zieken, wachten nog steeds op hulp, vooral in de bergen waar ze heen zijn gevlucht. 40.000 anderen hebben veilig gebied bereikt. In Duitsland wonen ongeveer 90.000 yezidi's die deels in contact staan met familie in Irak. Bij de voedseldroppings van de afgelopen dagen is ook apparatuur afgeworpen om mobieltjes op te laden met behulp van zonnecellen en zodoende is er contact tussen de gevluchte yezidi's en hun in Duitsland levende verwanten. Volgens de Duitse yezidi's komen er steeds meer berichten over verkrachtingen binnen, ook van meisjes die pas 12 of 13 jaar oud zijn. Ook kinderen worden gedood en soms onthoofd. Meerdere ooggetuigen hebben gemeld dat hoofden van vermoorde kinderen op houten palen zijn gespietst. De wanhoop onder de vluchtelingen is  zo groot dat maandag een Britse hulpmissie aan de yezidi's moest worden afgebroken. Er stroomde een enorme mensenmassa samen tijdens de voedseldropping op een berg zodat de piloot van het toestel bang was mensen te raken. Het militaire vliegtuig moest de missie daarom afbreken, aldus een zegsvrouw van premier David Cameron.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  En een oorverdovende stilte, ook uit ( gematigd) islamitische hoek. Voor de Gazanen kan wel worden geprotesteerd, maar voor deze arme sloebers niet…..

  • Le_bon_sauvage

   Wat moet je hier dan nog over zeggen? Alleen de meest geflipten zijn het eens met die barbaren van ISIS, dat is niet echt een controversieel onderwerp.

   Maar ik ben blij dat u al een facebook pagina heeft geopend om de yezidi’s moreel te ondersteunen en uw afschuw uit te spreken. Hashtag barbaren! U zult veel likes verzamelen. En schrijf dan ook meteen namens ons christenen een brief naar de krant waarin we afstand nemen van het geweld in Congo en Centraal Afrika. Mag u mijn naam ook bij zetten. Dank u!

   (in antwoord op Pietje_Precies)
 2. Burgermans

  Als een Gazaan over een Israëlische steen struikelt staat de halve Moslimgemeenschap schuimbekkend “dood aan de Joden” te roepen. Maar als hun geloofsgenoten tienduizenden andersdenkenden over de kling jagen kijken ze massaal de andere kant op.

Reacties niet toegestaan