Grote brand in bedrijfspand Vlaardingen

In Vlaardingen woedt zondagmiddag een zeer grote brand. Daarbij komt veel zwarte rook vrij die in de wijde omgeving is te zien. De dikke rookwalmen trekken over de A4, aldus de veiligheidsregio. Ondanks dat er slecht zicht is in de Beneluxtunnel, sluit Rijkswaterstaat de snelweg nog niet af.

Het vuur brak rond 14.00 uur uit in een loods aan de Koningin Wilhelminahaven. Het om een pand van een transportbedrijf. De vlammen komen uit het dak. Brandweerlieden proberen met man en macht de brand te bestrijden, maar de loods moet als verloren worden beschouwd. Het belangrijkste is momenteel dat de brand niet overslaat naar andere panden.

Naast de brandweer is ook een boot van de havendienst ter plaatse om de brandweerlieden bij te staan. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Rookpluim

Ondanks dat de rookpluim omhoog gaat en de vele rook niet over woonwijken in de regio Rijnmond drijft, adviseert de gemeente Vlaardingen om ramen en deuren dicht te doen.

Tussen Rotterdam CS en Vlaardingen rijden zondagmiddag geen treinen door de brand. Reizigers moeten rekening houden met meer dan een uur vertraging. De NS denkt dat de treinen rond 16.30 uur weer kunnen rijden.