Steeds meer homocafés gaan dicht

Steeds meer homocafés sluiten hun deuren. In Haarlem ging onlangs het bekende homocafé Wilsons dicht. Maar ook in Den Bosch, Amsterdam, Arnhem en Tilburg zijn verschillende horecagelegenheden gesloten, schrijft Trouw. De oorzaak? Jongeren gaan liever gemengd uit naar grote feesten en om mensen te ontmoeten gebruiken ze internet. Vroeger was het COC de belangrijkste ontmoetingsplaats voor homoseksuele jongeren. Voor kwetsbare groepen organiseert het COC in de meeste plaatsen nog steeds geregeld bijeenkomsten, zegt landelijk directeur Koen van Dijk. 'De behoefte aan een ontmoetingsplek is er nog wel. Voor jongeren is het heel belangrijk om gelijkgestemden te treffen bij het uitgaan. En ouderen zie je zelfs terug de kast in gaan als hun omgeving kleiner wordt en alleen uit hetero's bestaat.' Van Dijk is niet verrast door de sluiting van homokroegen. 'Jongeren gaan graag gemengd uit en zij kiezen veel voor feesten in plaats van kroegen. En internetdaten heeft het ontmoeten overgenomen. Je ging ook naar het café om te flirten, maar dat kun je nu thuis doen, vanachter je computer.' Voor homomannen is er de populaire app Grindr. Brenda vervult die rol voor lesbische vrouwen. De twee website hebben vijf miljoen profielen in tweehonderd landen.

Bron(nen):   Trouw      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Prima zaak dat die dicht gaan. Aparte café’s voor homo’s en hetero’s zijn slecht voor de maatschappelijke acceptatie.

  • hendrik j.

   wellicht echter, de reden dat ze dichtgaan is verfoeilijk nl de druk en agressie tegen de bezoekers door strontvervelende jonge moslims.
   tuig eigenlijk.

   (in antwoord op Burgermans)
  • Hector

   Dat zie je in Nederland in het groot. Ook zo’n mooi harmonieus multi-culti-feest en allemaal maatschappelijk geaccepteerd.

   (in antwoord op Burgermans)

Reacties niet toegestaan