GRATIS!: De luchthavens die je niet voor alles laten betalen

Op de meeste luchthavens moet je voor een beker automatenkoffie en een broodje flink in de buidel tasten. Maar er zijn ook vliegvelden die hun passagiers in de watten leggen. Bovenaan staan de Aziatische, maar er zijn ook Amerikaanse luchthavens die proberen de passagiers niet helemaal uit te kleden. Dit in tegenstelling tot luchtvaartmaatschappijen. Alleen ademen kost (nog) niks.

1. Bekijk de lijst voor gratis wifi.

2. Gratis topfilms en games op Singapore Changi. Er is een bioscoop en plekken waar je je eigen films kan streamen.

3. Gratis iPad op JFK, terminal 2 en 3. Zo ongeveer het slechtste vliegveld ter wereld, hoewel Schiphol er wat aan probeert te doen. Tot de tent gesloopt is biedt Delta gratis iPads en verbinding.

4. De bibliotheek op Schiphol. Onze eigenste cultuur uitgestald. Literatuur, muziek en een eigen Twitterfeed. Naast de 9 gratis iPads ook een dependance van het Rijksmuseum. 

5. Tallin Airport. Gratis Skype en en 14 gratis internetkiosken en wifi. 

6. Taipai Taoyuan Airport (Taiwan). Gratis citytours als je een paar uur wachttijd hebt. Tempels en de hoogste wolkenkrabber staan op het programma.

7. Washington Dulles. Naar het Udvar-Hazy museum duurt 15 minuten met de bus. Daar staat de Space shuttle Enterprise en de Enola Gay. De laatste is het vliegtuig dat in 1945 een atoombom op Hiroshima in Japan liet vallen.

8. München, terminal 2. Gratis koffie en douches. Handdoeken en zeep uit de machine (niet gratis. Het bier evenmin). 

Bron(nen):   Frommers