Wat heeft de Ice Bucket Challenge opgeleverd?

Iedereen is nu wel zo'n beetje klaar met de Ice Bucket Challenge. Er klinkt zelfs steeds meer kritiek. Want er profiteert voornamelijk één goed doel en mensen geven nu waarschijnlijk minder aan andere goede doelen. Ook wordt deelnemers, waaronder veel beroemdheden, verweten dat ze vooral aandacht voor zichzelf en hun goede inborst willen vragen in plaats van voor ALS. En dan hebben we het nog niet eens over of de donaties goed worden besteed. Toch is het hoe dan ook een indrukwekkende internetcampagne geweest. 2,4 miljoen mensen hebben een Ice Bucket Challenge-filmpje op Facebook gezet, 3,7 miljoen op Instagram. 28 miljoen mensen hebben berichten of filmpjes over de uitdaging geplaatst of geliket. ALS is door de Challenge veel bekender geworden. Zo is de Wikipediapagina van ALS de afgelopen maand ruim 2,7 miljoen keer bezocht. In de twaalf maanden daarvoor waren er maar 1,6 miljoen bezoekers. De website van de Amerikaanse ALS-stichting heeft normaal gesproken dagelijks 17.500 bezoekers. 20 augustus liep het bezoekersaantal op tot 4,5 miljoen. Daarnaast is er heel veel geld opgehaald. De afgelopen maand is bijna 100 miljoen dollar gedoneerd, tegenover 2,9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. In Nederland is ruim een miljoen euro geschonken.

Bron(nen):   BBC      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Hartstikke mooi natuurlijk al dat extra geld. Ik vrees wel dat we nu een hele reeks ‘Me too’ challenges gaan krijgen van andere goede doelen. Tot we het meer dan beu zijn.

 2. Arendsoog

  Een hoop waterverspilling.

 3. Chemical Dude

  Knijp in je ballen challenge

  http://cos.h-cdn.co/14/35/480×239/1409422725-screen_shot_2014-08-30_at_111828_am.png

 4. RhodBerth

  Het mooiste zijn altijd de sacherijnig mensen die ook op dit soort initiatieven meteen weer wat te klagen hebben. Je kan er altijd op wachten, en jahoor, ze springen uit allemaal hoeken en gaten. 😉

  Leuke creatieve actie die voor een grote boost van de bekendheid van ALS heeft gezorgd.

Reacties niet toegestaan