’Ineens gaf hij een dot gas’

Getuigen van het drama waarbij zes inwoners van de Hoeksche Waard uit het leven werden gerukt, vragen zich af wat er is misgegaan. „De vrachtwagenchauffeur trok opeens zijn handen van het stuur en gaf een dot gas,” zegt Rody Jongebreur (34) tegen De Telegraaf. Hij was bij de barbecue van ijsclub De Kom Zuidzijde waar het rond 18.00 uur zo gruwelijk misging. „Ik dacht eerst ’wat neemt hij de bocht ruim’, maar toen kwam hij zo de dijk af. Mijn dochter kon nog net op tijd aan de kant springen. Ik viel ook op de grond en kwam met mijn hand in gebroken glas.”

In een flits sprong hij daarna de vrachtwagen in. „De bestuurder sloeg allemaal wartaal uit. Toen heb ik snel de motor afgezet en het sleuteltje weggegooid, geen idee waarheen. Wat een dommerik, ongelooflijk hoeveel schade hij aangericht heeft.”

Volgens het Spaanse bedrijf van de vrachtwagen, El Mosca, raakte de vrachtwagen van de weg omdat hij een busje probeerde te ontwijken. Dat meldt een woordvoerder in Spaanse media. Een politiewoordvoerder van Rotterdam-Rijnmond zegt dat de bestuurder vanuit stilstand opgetrokken is.

Bron(nen):   Telegraaf