Rapport: ‘groot aantal objecten doorboorde MH17’

De Onderzoeksraad van Veiligheid maakte vandaag de voorlopige resultaten bekend van het onderzoek naar de vliegramp in Oekraïne. Belangrijkste bevinding: de MH17 is 'tijdens de vlucht in stukken gebroken, vermoedelijk als gevolg van structurele schade aan het toestel veroorzaakt door een groot aantal objecten dat met hoge snelheid het toestel heeft doorboord'. Met andere woorden: waarschijnlijk schoot een luchtdoelraket het toestel uit de lucht. Die explodeert namelijk vlakbij het vliegtuig en lanceert dan een groot aantal zware balletjes in de richting van het toestel, wat vervolgens wordt doorboord. Maar die conclusie noemt voorzitter van de raad Tjibbe Joustra 'speculatie'. 'Alles moet gedragen worden door bewijzen', benadrukt hij. Verder bevestigt de Onderzoeksraad dat er geen sprake is van technisch of menselijk falen. Alles wijst erop dat de vlucht normaal verliep en vervolgens abrupt eindigde. Voor het onderzoek gebruikte de raad informatie van onder meer satellietbeelden, de luchtverkeersleiding, de voice- en datarecorder van het neergestorte vliegtuig en radarbeelden. De raad verwacht binnenkort preciezer vast te kunnen stellen wat de oorzaak was van de vliegramp.

20 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Paulraw

  De staatspropagandazender NPO zal wel weer braaf het regeringsstandpunt ventileren.
  Voila Nieuwsuur gisterenavond,Putinbashen,
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/smerige_leugenaars.html

  • Prikker

   NPO lijkt steeds meer op Fox News als ‘t om nieuwsverslaggeving over MH17 gaat.

   (in antwoord op Paulraw)
   • Calhoun84

    Dan zou ik wat vaker FOX nieuws gaan kijken 🙂 Dat is toch wel het meest belachelijke “nieuws” dat de mainstream media te bieden heeft. De NPO is een prima medium.

    (in antwoord op Prikker)
    • Chemical Dude

     Denk je ?

     “Allereerst een stuk uit het NPO NOS NPO Journaal van gisterenavond, 8 september. We zien het logo van de Russische agitpropzender Russia Today, en we horen de voice-over van de NOS vertellen dat Poetin een vraag van een Britse journalist over Russische betrokkenheid bij de situatie in de Oekraïne ‘zo goed als negeert’. We horen John Sweeney van de BBC zijn vraag stellen, maar in de NOS-montage zien we Poetin weglopen, ogenschijnlijk zonder de vraag te beantwoorden. Dan het tweede fragment, van RT zelf. Dat stamt al van een week geleden, op 1 september, en daarin zien we hetzelfde tafereel: Sweeney die zijn vraag aan Poetin stelt. Alleen: in werkelijkheid blijkt dat Poetin maar liefst twee volle minuten de tijd nam om antwoord te geven. De NOS wíst dat,

     http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/smerige_leugenaars.html

     (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Dat vind ik ja. Als het nieuws van de NOS ons niet aanstaan dan kunnen we naar één van de andere omroepen kijken. Geenstijl heeft zelf ook een band met de NPO. De NPO een staatsomroep noemen vind ik dan ook een beetje vreemd, of men moet de NOS bedoelen.

      Elk medium heeft zijn fouten, daarom is het ook zaak om meerdere media te gebruiken. Ik juich het ook toe dat mensen RT gebruiken. Maar ook daar gebruikt met trucjes en onjuistheden. De NOS is wat dat betreft niets anders dan welk links, rechts, communistisch of volkse nieuwszender dan ook in mijn beleving.

      En in elk geval zijn de NOS, RT, de BBC en zelfs FOX vele malen beter dan de zogenaamde wakkere internetmedia 🙂

      (in antwoord op Chemical Dude)
     • Paulraw

      ´En in elk geval zijn de NOS, RT, de BBC en zelfs FOX vele malen beter dan de zogenaamde wakkere internetmedia :)´

      Wakkere internetmedia zagen tenminste dat Oekraiense leger vrolijk de nazivlag laat wapperen ,ook dat zag Nieuwsuur niet…

      http://tinyurl.com/lx3j5xq

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Dat is knap van de wakkere media maar de Azovbrigade is al bekend sinds dat ze opgericht zijn. Daar heeft de gewone media ook aandacht aan besteed. In ieder geval heb ik daar in de Volkskrant een paar maanden wat over gelezen. Dat medium van je linkje mag wel wat eerder wakker worden 🙂

      Fascisme en neonazisme komen helaas niet alleen bij Oekraïne voor, helaas heeft de hele regio daar mee te maken. Van de Baltische staten tot en met Rusland.

      (in antwoord op Paulraw)
     • Paulraw

      Dat laatste is waar. Alleen is het wat vreemd om te zien dat zo’n brigade officieel onderdeel is van het Oekraïense leger…..

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Dat klopt… De Azovbrigade is formeel een paramilitaire organisatie maar door de oorlog inderdaad opgenomen in het Oekrainse leger. Ik vermoed dat dit een geval van “nood breekt wet” is al zal ik niet ontkennen dat er ongetwijfeld fascisten in de regering zitten maar die zitten ook bij de rebellen.

      (in antwoord op Paulraw)
     • Paulraw

      Wat een vergoeilijking allemaal van je voor een bende nazi’s

      De Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland bevestigt dat de belangrijkste organisaties in de Oekraïne met inbegrip van de neo-nazi partij Svoboda royaal gesteund werden door Washington: “We hebben meer dan 5 miljard dollar geïnvesteerd om Oekraïne te helpen om dit en andere doelen te bereiken. … We zullen doorgaan met het bevorderen van de toekomst van Oekraïne die het verdient.”

      Andriy Parubiy [hierboven], mede-oprichter van de
      neo-nazi Sociaal-Nationalistische Partij van Oekraïne (later omgedoopt tot Svoboda), werd benoemd tot secretaris van de Nationale Veiligheid en het Nationale Defensie Comité (RNBOU),een sleutelpositie die het ministerie van Defensie, de Krijgsmacht, Wetshandhaving, Nationale Veiligheid en Inlichtingen omvat. De RNBOU is een centraal beslissingsorgaan. Hoewel het formeel wordt geleid door de voorzitter, wordt de uitvoering verzorgd door het secretariaat met een staf van 180 mensen, waaronder defensie-, inlichtingen- en nationale veiligheidsdeskundigen.´

      ´De neo-nazi partij controleert ook de gerechtelijke procedure van de benoeming van Oleh Makhnitsky
      van de Svoboda partij in de positie van de algemene aanklager van Oekraïne. Wat voor soort gerechtigheid zal zegevieren met een gerenommeerde neo-nazi, die verantwoordelijk is voor het Openbaar Ministerie van Oekraïne?´

      ´“Tetyana Chernovol, geportretteerd in de westerse pers als een onderzoeksjournalist zonder verwijzing naar haar verleden bij deanti-semitische UNA-UNSO, werd uitgeroepen tot voorzitter van de anti-corruptie commissie van de overheid.´

      http://tinyurl.com/pwwhu5t

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Ik weet niet waar je het vandaan halt dat ik het fascisme vergoelijk…. Ik heb begrip voor de keuze van Oekraïne om in deze situatie in zee te gaan met een fascistische paramilitaire organisatie, dat is wat anders. In tijden van oorlog gaat de regel “nood breekt wet” wel degelijk op. Sterker nog, volgens mij worden er in elke oorlog soortgelijke allianties met foute partijen gesmeden.

      Daarnaast is het nu eenmaal de situatie in Oost Europa, neonazisme is daar doodnormaal en vaak geaccepteerd. Dat mag je van mij vergoelijking noemen maar het is nu eenmaal zoals het daar is.

      (in antwoord op Paulraw)
    • Prikker

     Ik vind de verslaggeving rond de MH17 ramp even éénzijdig en ongenuanceerd als wat ik op Fox News zie.
     Ik ben ‘t verder wel eens met wat je van Fox News vindt.

     (in antwoord op Calhoun84)
    • Paulraw

     Probeer de Huffington Post eens 😉
     http://propagandaschau.files.wordpress.com/2014/08/hetzpost.jpg?w=529

     (in antwoord op Calhoun84)
 2. Burgermans

  De BBC heeft inmiddels ooggetuigenverslagen die bevestigen dat Russische huurlingen met een BUK-installatie MH17 hebben neergehaald.

 3. Paulraw

  Onze Timmerman liegt ook al zwart op wit mbt zijn eigen MH 17 toespraak,hij wijzigt opzichtig zijn eigen leugens.
  http://tinyurl.com/lqffcb6

  https://www.facebook.com/frans.timmermans/posts/765080793514782

 4. Chemical Dude

  Rapport : water is nat.

 5. Apekool

  Zouden er ook andere interessante vragen beantwoord worden
  * Wat was de rol van de Oekraïense luchtmacht vlak voor en tijdens de crash?
  * Waarom was het vluchtpad van MH17 anders dan dat van vrijwel alle andere vluchten over Oekraïne?
  * MH17 vloog veel lager dan gepland? Er zijn berichten dat dit vanwege een ander toestel was, welk toestel was dat dan en wat deed die daar?
  * Waarom was de Oekraïense regering en leger oorverdovend stil in de eerste week na de crash, om vervolgens met grof oorlogsgeweld over de rampplek heen te walsen voordat internationale onderzoekers er bij konden komen?
  * Wat voor foto- en ander bewijs gemaakt door de opstandelingen/rebellen is er verzameld en onderzocht?
  … en ga zo maar door

  De hele zaak stinkt verschrikkelijk, dus een halfbakken onderzoek gaat de nabestaanden niet troosten lijkt mij.

Reacties niet toegestaan