Pistorius niet schuldig aan moord

De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius is niet schuldig aan moord. Dat concludeert rechter Thokozile Masipa vandaag. Ze gaat morgenochtend verder met het voorlezen van het vonnis. Pistorius zal naar alle waarschijnlijkheid worden veroordeeld voor doodslag. Volgens de rechter heeft de atleet, in de veronderstelling dat er een inbreker in zijn huis was, overhaast en buiten alle proporties gehandeld. Pistorius had, zo benadrukte Masipa, de beveiliging kunnen bellen. Hij had tijd om na te denken over zijn acties voordat hij vier schoten door de badkamerdeur vuurde. Dat was bijvoorbeeld anders geweest als Pistorius in een paniekreactie op een schim in zijn pikdonkere slaapkamer had geschoten. Masipa was uitgesproken kritisch over de tegenstrijdigheden in de verklaringen van Pistorius. De atleet ging volgens de rechter oprechte antwoorden in het kruisverhoor uit de weg en sprak zichzelf bovendien regelmatig tegen. "De aangeklaagde was een zeer slechte getuige", aldus Masipa.

Bron(nen):   Nu      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Ik geloof er niets van. Als je naast een vrouw als Steenkamp slaapt, heb je als man echt wel door of ze in bed ligt of niet.

  En dan nog, zelfs als je het in het onwaarschijnlijke geval niet doorhebt, ga je niet als een malloot door de wc-deur schieten.

  Maar goed, ik heb de zaak maar zijdelings gevolgd. Het leek erop – zoals wel vaker – dat moord gewoon niet overtuigend en zonder enige twijfel bewezen kan worden, dus dan maar doodslag. Maar als iemand die buiten de zaak staat en dus niet politiek correct hoeft te zijn, lijkt deze man me zo schuldig als wat.

  Werkelijk. Door een dichte wc-deur schieten. Mesjokke.

  • Windows 8

   “Door een dichte wc-deur schieten. ”
   Zonder even je vrouw te roepen, te checken waar ze is.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
  • FritsB

   In Zuid-Afrika is door de deur schieten de veiligste manier als je denkt dat er een inbreker achter zit. Het is Nederland niet. En Pistorius heeft altijd volgehouden dat hij zeker wist dat Reva in bed lag. Bewijs dan maar eens dat het niet zo was …

   (in antwoord op vandehoedenderand)

Reacties niet toegestaan