Obama: ‘De kracht van de coalitie laat zien dat dit niet alleen een strijd is van Amerika’

'De kracht van de coalitie laat zien dat dit niet alleen een strijd is van Amerika. We zijn trots om schouder aan schouder te staan met de deelnemende landen en gaan verder met onze inzet om de Syrische oppositie te steunen om de strijd aan te gaan met IS en het regime van Assad.' Dat zei Obama in een persconferentie voor hij naar de klimaattop in New York ging. De president ging kort in op de eerste luchtaanvallen van de Verenigde Staten en Arabische bondgenoten op doelen in Syrië. Hij zei dat de Verenigde Staten blijven bouwen aan een coalitie tegen de extremisten van Islamitische Staat en dat zij niet zullen toestaan dat er veilige gebieden zijn voor terroristen die Amerikanen bedreigen. De VS heeft in de nacht van maandag op dinsdag samen met Jordanië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten luchtaanvallen uitgevoerd op doelen van de Islamitische Staat (IS) en andere jihadistische bewegingen in Syrië. Niet alleen IS werd aangepakt, maar ook de aan al-Qaeda gelieerde groepering Khorasan. Bij de luchtaanvallen zijn minstens 120 jihadstrijders omgekomen, waaronder waarschijnlijk drie Nederlanders.  

Bron(nen):   Nu      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Robin

  Gaat een drama worden maar ik verheug me op de filmpjes van haatbaarden die aan stukken geschoten worden. Niet van de de filmpjes waarop onschuldigen naar Bahllah geblazen worden natuurlijk. Dat is zielig.

 2. Pvv4ever

  Jordanië, Qatar, VAE en andere arabische bondgenoten? Dat kan niet. Dat zijn Islam aanhangers.Het zijn moslims en de Islam is gevaarlijk. Weg met de Islam.

 3. Prikker

  Jaja… maar wij mochten mooi niet meedoen !

 4. Future Child

  De foto geeft duidelijk weer, waar obama hussein zich bevindt, in fantasia land.

  Narcistisch mislukking

Reacties niet toegestaan