Onze grootste angsten voor onze uitvaart

Voor veel mensen is de dood een ver-van-mijn-bedshow. De meeste van ons denken er liever niet over na. En als we dat wel doen dan komen we meestal niet verder dan de premie van je uitvaartverzekering berekenen en een polis afsluiten. Dat blijkt uit een recent onderzoek van een begrafenisondernemer. Zeventig procent van de ondervraagden had een uitvaartverzekering, maar slechts dertig procent had ook echt de uitvaartwensen vastgelegd. Wat zijn onze wensen? De onderstaande top 5 bestaat uit de meest vastgelegde uitvaartwensen. Een opvallende afwezige in dit lijstje is muziek. Dit is typisch iets waar mensen vaak al wel mee bezig zijn.
 1. Speciale catering
 2. Een bekende die de uitvaart begeleidt
 3. Aanwezigheid van lievelingsbloemen
 4. Bijzondere locatie
 5. Bijzonder vervoersmiddel
En wat willen we niet? Het onderzoek bracht ook in kaart wat onze grootste angsten voor onze uitvaart zijn. Deze top 5 toont onze grootste uitvaartnachtmerries. Hieruit valt op te maken dat we vooral bang zijn dat onze uitvaart saai, onpersoonlijk en onorigineel zal zijn.
 1. Dat mensen in slaap vallen
 2. Dat de muziekkeuze niet mijn smaak is
 3. Dat mijn naam verkeerd wordt uitgesproken
 4. Dat er niemand komt
 5. Dat er plakjes cake geserveerd worden
Een andere interessante bevinding uit het onderzoek: we hebben geen idee wat een uitvaart kost. 65 procent van de ondervraagden schatte de kosten van een uitvaart veel te laag in. De kosten van een grafkist werd daarentegen weer veel te hoog ingeschat.

Bron(nen):   Consumentenbond      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  De dood (en alles wat daarmee te maken heeft, zoals hierboven) is nou één van de weinige dingen waar ik me totaal geen zorgen om maak. Onderdeel van het leven. Als je daar eenmaal over gaat piekeren, is het einde zoek.

  Oh, en mijn eigen uitvaart? De fik erin. Cremeren. Niet nodig om na de dood een plek in te nemen in deze toch al overbevolkte wereld. En natuurlijk alles z.s.m. Allicht wat kannen koffie klaarzetten. Koffie gaat er altijd in. Maar verder zo snel mogelijk. Mensen hebben belangrijker dingen te doen. Liever komt er helemaal niemand. Ik merk er toch niets meer van. Allemaal gedoe.

 2. Windows 8

  Uitvaartondernemers is een gigantische maffia met een continue stroom aan inkomsten

Reacties niet toegestaan