Foto’s van trainingskamp voor jihadisten in de Ardennen

Op Facebook zijn gisteren foto's verschenen van Brusselse radicale moslims, die zich in de Ardennen lijken voor te bereiden op de jihad. 'Dit is verontrustend en lijkt in niets op gewoon gezellig paintballen onder vrienden', klinkt het bij de politiediensten. 'Dit heeft veel weg van een radicaal trainingskamp.'
De jonge mannen op de foto's zijn bevriend met tal van Syriëstrijders, dwepen op hun Facebookpagina met vlaggen van Islamitische Staat en gaan met zware airsoftwapens ‘spelen’ in de bossen van de Ardennen. De politiediensten noemen het ‘alarmerend’ en starten een onderzoek. De foto’s zijn gepost door Abd Al Wadoud Abu Daoud, een Brusselse moslim die weinig moeite doet om op sociale media enige vorm van radicaal gedachtegoed te ontkennen. Het salafisme wordt er geprezen, minder lof is er voor de ‘koufar’, de ongelovigen. arden arden2 arden3

Bron(nen):   Nieuwsblad      

26 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Ik wil hun ticket naar Syrië betalen : ik geef ze 2 weken voor ze kogel koppen ><

  • Vogelbeest

   1 voorwaarde: Wij nemen vingerafdrukken, DNA en irisscans en ze komen noooooit meer terug in de EU of welk westers land ook.

   (in antwoord op Windows 8)
 2. Malky

  We moeten hier respect voor hebben, zo zijn die mensen nu eenmaal.
  Ik zal maar geen verband met religie leggen, want het zou zomaar eens
  kunnen blijken dat dergelijke activiteiten een normaal regionaal Belgisch
  gebruik zijn.

  • Wilders

   Aah kijk het Nazisitsch gedachtengoed komt hier naar voren. “Zo zijn ze nu eenmaal” Is het aard van het beesten wil je dus zeggen. Zo zijn de joden nou eenmaal. Back to 40/45!

   (in antwoord op Malky)
 3. Glorix

  We moeten begrip voor ze hebben, in achterstandswijk opgegroeid, altijd gediscrimineerd, opgegroeid in een klimaat van haat tegen hun omgeving, nooit een eerlijke kans gehad… wat wil je…

 4. Burgermans

  Volgens linksdenkend Nederland hebben moslims die in Syrië op Jihaad gaan voor het islamitisch Kalifaat helemaal niets met de islam te maken.

  • Karl Ruprecht Kroenen

   Dat is inderdaad zo, want al die Rooms-Katholieken die op bedevaart gaan naar Lourdes hebben ook niets te maken met het Rooms-Katholieke geloof en Maria te maken.
   Zij doen gewoon alsof ze Rooms-Katholiek zijn en misbruiken dit mooie geloof om op bedevaart naar Lourdes te kunnen gaan….

   (in antwoord op Burgermans)
   • Jan Terlouw

    De Rooms-katholieke kerk heeft nog veel meer bloed aan de handen dan de islam!!

    (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
    • Calhoun84

     Inderdaad Mihammed…. We kunnen beter de radicale islam zijn gang laten gaan totdat ze gelijk staat, dan is het wat eerlijker. Alleen moeten die protestanten wel even opschieten want ze lopen aardig achter.

     Doe toch eens normaal kerel……

     (in antwoord op Jan Terlouw)
    • Vogelbeest

     Het verschil is dat het christendom evolueert en nu inziet dat de kruistochten en de inquisitie helemaal fout waren. Er zijn aanzienlijke groepen moslims die de tijd proberen terug te draaien naar 1000 jaar geleden.

     (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Wilders

      Dit is gewoon een leugen! Het gros van moslims is tegen geweld! en keurt dit af. En wil het helemaal niet inhalen, maar omdat er van die gekken zijn die het geloof misbruiken denkt men dat.

      (in antwoord op Vogelbeest)
     • Karel Kritisch

      Er zijn in ieder geval wel veel idioten die uit naam van de islam veel geweld plegen. In sommige landen is er redelijk veel vrijheid maar in landen als Saoedi-Arabië en Iran weer niet. Hoofden afhakken en mensen opknopen etc Vrouwen die niets mogen etc. is daar onderdeel van hun ideologie. Probleem is de letterlijke interpretatie van de islam en het zogenaamd letterlijke woord van God (quran). Dat kent men binnen het christendom niet en hierdoor evolueert het geloof. Alles in de wereld evolueert uiteindelijk.

      (in antwoord op Wilders)
     • Wilders

      Hoezo veel moslims? Er zijn rond de 1, 3 miljard moslims op de wereld daarvan zullen er miljoenen geweld gebruiken. De overgrote meerderheid niet. Maar ja dat is geen nieuws

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Miljoenen mensen die uit naam van hun geloof geweld willen gebruiken vind ik HEEL ERG VEEL!! En heel erg gevaarlijk.

      (in antwoord op Wilders)
     • Wilders

      Ok miljoenen is uit mijn duim gezogen ik kwam je tegemoet door de ergste scenario te bedenken. Ik weet niet hoeveel er radicaal zijn, maar ongetwijfeld is het een klein percentage. Maar mijn punt is dat altijd Alle moslims over één kam worden gescheerd en zo ook in de hoofden van PVVérs zit.

      De moslims zijn ook tegen de radicalen die geweld gebruiken. Sterker nog, wie zijn de slachtoffers van terrorisme. Dat zijn de moslims in Irak, Afgahanistan, Pakistan etc. Het overgrote gedeelte zijn moslims. Zij zijn het slachoffer in het Midden Oosten omdat het Westen dictators steunt en zij dreigen nu ook het slachtoffer in het Westen te raken door de hetze tegen moslims. Er vinden daar regelmatig aanslagen plaats maar daar hoor je niks over, omdat het het Westen niet boeit.

      Trouwens er zijn niet overal op de wereld problemen met radicale moslims. FOUT! Er zijn in de hele wereld problemen met Radicalen(rechts, links, moslims, Joods Christen, Buddhist)

      “Wie 1 mens doodt, doodt de hele mensheid”
      ” Ik aanbid geenszins wat gij aanbidt. Gij aanbidt niet wat ik aanbid. Gij hebt uw Godsdienst en ik heb mijn Godsdienst” Staat in de Koran.
      De universele rechten en respect voor alle geloven geldt inderdaad voor iedereen.Wat voor geloof je ook hebt.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Ik ben het deels met je eens. Er zijn ook islamitische staatsvormen als bijvoorbeeld in Iran, Afghanistan en Saoedi-Arabië waar de islam een grote rol speelt. Deze staatsvormen zijn vaak dictatoriaal van aard en hebben strenge sharia wetgeving met lijfstraffen, onderdrukking van minderheden, en algehele religieuze onderdrukking.
      Inderdaad de radicalen over het algemeen zijn een probleem. Maar het is een feit dat de radicale islam meer aanhangers heeft en meer conflicten veroorzaakt dan andere religies. Christelijke terreurorganisaties zijn niet erg wijdverspreid. We kennen het Verzetsleger van de Heer, Klux Klux Klan, de situatie in CAR, de groepen van Noord-Ierland al in veel mindere mate (is een lokaal conflict met een andere basis). We weten van radicale boeddhisten in Myanmar, van radicale Hindoes en religieuze Joden ken ik ook wel wat voorbeelden.

      Maar het valt toch in het niet met de radicale islam.

      Maatschappij ontwrichtende aanslagen zoals 9-11, Londen, Madrid, Moskou, Beslan, Mumbai en vele pogingen daartoe. Brussel, Aanslagen op publieke figuren Theo van Gogh, Bhutto in Pakistan. pogingen als op Kurt Westergaard. etc etc.

      Conflicten als in Nigeria (Boko Haram), Somalië (Al Shabaab), Kenia (aanvallen van Al SHabaab), Sudan/Dafur (Jajaweed), Libië (verschillende radicale milities al dan niet gelieerd aan IS), Mali en omstreken (al Qaida in de Maghreb), Egypte (radicalen in de Sinaï, moslimsbroeders), Jemen (al Qaida), Israel/Palestina (Hamas, Al Aqsa, Islamitische Jihad), Libanon (Hezbollah), Syrie (IS, al Nusra en vele andere), Irak (Madhi leger van Sadr, IS, etc, etc), Afghanistan/Pakistan (taliban), Russische federatie (Dagestan, Tsjetsjenië), China ( aanslagen Oeigoeren), India (al Qaida), Indonesië (Jemaah Islamiyah) etc.

      Waarschijnlijk ben ik nog wel wat vergeten.

      Het probleem is dus dat de vele conflicten met al deze radicalen een grote invloed hebben op het algemene beeld van de islam. Gewone mensen zijn immers geen theoloog kunnen het niet meer overzien. Dat is iets waar andere religies toch echt veel minder last van hebben. Deze radicalen zijn een kankergezwel en vernietigen langzaam de islam. Gewone moslims zijn hier de dupe van. Daarom is het goed dat zij hun stem laten horen. Daar waar christenen zich niet hoeven te verantwoorden voor de IRA of KKK (of wat dan ook) omdat dat geen algemeen beeld is wordt dat van moslims wel gevraagd.

      Radicalen hebben een verknipt beeld van de koran.
      Er stond van de week hier een goed stuk over in Trouw: http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/3764830/2014/10/09/Alsof-de-Koran-gelezen-kan-worden-als-een-Ikea-instructie.dhtml

      Ik denk dat deze strijd nog lang gaat aanhouden. Het is een morele ideologische strijd… tussen universele mensenrechten en kwaadaardig gewelddadig radicaal religieus gedachtengoed.

      (in antwoord op Wilders)
    • Karel Kritisch

     De kerk van toen is niet de kerk van nu. De verlichting, zegt het je iets?

     (in antwoord op Jan Terlouw)
  • Wilders

   Inderdaad dit heeft niks met de Islam te maken, maar vooral met het Westen. Het Westen is begonnen met de oorlog in Irak en heeft zo een vrijplaats gecreerd voor terroristen!

   (in antwoord op Burgermans)
   • Karel Kritisch

    Volgens mij begon het met 11 september 2001 of zelf eerder met aanslagen van al-Qaida..

    (in antwoord op Wilders)
    • Wilders

     11 september en Irak hadden niks met elkaar te maken

     (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Volgens Bush wel he.. De inval van Afghanistan had er alles mee te maken btw.

      (in antwoord op Wilders)
     • Wilders

      Nee in Irak ging het om de olie en niet om de terroristen en chemische wapens. Het ging gewoon om landjepik.

      En de kapers van 11 september waren Saudi’s en niet Afghanen.

      Bovendien als je het zo bekijkt is het allemaal begonnen met kolonisatie van het Westen

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Bij landjepik verlaat je het land in principe niet meer..

      (in antwoord op Wilders)
 5. Robin

  “zware airsoftwapens”? Roflol.

 6. Arthur Pfaff

  Wat een ongelooflijke idioten die niet even onderzoeken waar die foto’s vandaan komen. Deze zijn gemaakt op een afgesloten terrein waar alleen airsofters spelen. Het is een terrein dat al vele jaren gebruikt wordt en waar ook de Belgische justitie van op de hoogte is… Storm creëren kunnen ze wel, die linkse rakkers.
  Is valse informatie verspreiden niet strafbaar!?

Reacties niet toegestaan