Ontroerend filmpje over Australiërs die in actie komen tegen racisme

Een kwart van de Australiërs is van buitenlandse afkomst en Australië wil de wereld graag doen geloven dat ze daar heel positief tegenover staan. Maar een op de vier Aussies staat eerder negatief tegenover nieuwkomers, blijkt uit onderzoek en 90 procent van de Aboriginals geeft aan het afgelopen jaar met racisme te maken hebben gehad. De vorig jaar verkozen conservatieve premier, Tony Abbott zei tijdens zijn campagne nog dat iedereen het recht heeft om een sterke afkeer te hebben voor mensen die 'anders' zijn. Veel Australiërs waren het overigens niet met hem eens. Dat blijkt ook wel uit onderstaand filmpje. Of misschien laat het gewoon zien dat racisme meestal indirect is en gericht op een anonieme groep.

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Heb het filmpje nog niet gekeken. Het gaat blijkbaar over moslims. Hier stond onlangs een stukje over de discussie tussen Maher/Harris enerzijds en Affleck anderzijds in Real TIme. Maar dat stukje was gekopieerd van het anp en daar kun je blijkbaar niet op reageren op Wel. Dus doe ik het hier maar even. Goede podcast overigens van Maher. Ben fan van de man en kan me in veel van zijn standpunten vinden.

  Ook t.a.v. de islam. Ook ik vind dat de moeilijkste van alle religies. Zeker als je het afzet tegen Westerse waarden. Het integreert niet bepaald lekker. En dat geldt niet alleen voor IS-extremisten. Maar Affleck had natuurlijk wel een punt dat van de 1,5 of 1,6 miljard moslims veruit het overgrote deel gewoon zijn of haar leven wil leiden. School, studie, familie, werk, etc. Dat roep ik zelf ook altijd als het over de islam gaat. Maar goed, Maher en Harris roepen dat ook. Die ontkennen dat ook niet. Maar moslims de facto afzonderen en als aparte groep behandelen, wat een bepaalde beweging min of meer doet in dit land, is dus niet de oplossing. En verder ook niet eerlijk t.a.v. de meerderheid van de moslims die een vrij normaal leven willen leiden. En ik ben zelf ongelovig tot op het bot, dus dat ik dit over mijn lippen krijg, is al heel wat.

  http://digbysblog.blogspot.com.br/2014/10/the-dont-even-know-theyre-bigots.html

  • kletsmajoor

   Natuurlijk willen de meeste moslims “gewoon” hun leven leiden. Maar uit onderzoeken blijkt dat 70% van de moslims in Nederland de wetten van de Koran boven de Nederlandse wet stelt. Dat betekend dat ze privileges verwachten die boven de wet gaan en die andere Nederlanders niet hebben. Daar wringt de schoen. Omdat zoveel moslims de Koran boven de wet stellen zijn velen in die groep zich er maar ten dele van bewust dat daar spanning zit. Als ze dan in de praktijk ervaren dat de Koran geen voorrang heeft -b.v. schoolfeestje met christelijke oorsprong of alcohol op ouderavond- voelen ze dat als discriminatie. Helaas zijn er dan altijd weer de multiculturele meebuigers en goedpraters die alles “goed gaan maken” en de moslims hun zin gaan geven. Ik denk dat het vooral door die multiculti’s komt dat na 3 generaties de meeste moslimimmigranten nog steeds niet doorhebben dat moslim-zijn geen recht geeft op privileges.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
 2. Prikker

  Volgens wikipedia is 3% van de Australiers Aboriginal…
  Dat maakt 97% van de Australiers oorspronkelijk buitenlander….

 3. Windows 8

  Hoe achterbaks om een foto van aboriginals, de enige echte Australiers, te plaatsen terwijl het gaat over , niet integrerende MOSLIMS !!!

 4. Karl Ruprecht Kroenen

  Weer zo een mooie draaierij.
  Weer een mooie set te gemakkelijk in te koppen voorzetten van sɐɹʞ ǝʇʇǝuuɐǝظ .

  Wederom moet dus de eeuwige vijand “racisme” bestreden worden en moeten mensen verplicht met jan en alleman door een deur heen , want we zijn cultureel gezien immers allemaal gelijk of zoiets, en de ene cultuur doet echt niet onder voor de andere, aldus het cultureel marxisme.

  Alsof er zomaar mensen op straat tegen moslima’s tekeer zouden gaan.
  Er wordt wederom niet stilgestaan bij wat de islam betekent en waarom dit afkeer opwekt bij normale mensen, hetgeen geschetst wordt hier, als we dat even in het echt zouden bekijken, zo een vrouwtje dat ingepakt rondloopt kan gemakkelijk als slachtoffer van een “racist” fungeren als er iemand boos tegen haar tekeer gaat, hoe groot is die kans dit dan ook echt gebeurt?

  En waarom vraagt niemand zich af waarom zij ervoor kiest (dat doet zij niet)om zo rond te lopen, en wat haar man met haar doet en wat zij zelf in haar hoofd heeft en hoe zij denkt over ongelovigen, homo-seksuele, christenen?

  Dit “experiment” toont op dit vlak een zogenaamd waarheid die er niet is.
  De drogreden dat racisten alle mensen van een groep over een kam scheren is een veel gebruikt argument om het grandioos falen van het cultureel marxisme te verbloemen en de rottigheid die er uit voort vloeit te bagatelliseren.
  Goed dat mensen opstaan voor zwakkeren , maar dat tipt niet de werkelijke materie aan.
  Het filmpje bewijst alleen dat er genoeg sociale mensen rondlopen die tegen dit soort gedrag zijn en verandert geen zier aan wat de islam inhoud en bewijst ook niet dat racisme vaak anoniem is en gericht is tegen een groep.

  Hoeveel racisme(toverwoord) en hoeveel eeuwige vooral blanke racisten er echt rondlopen is echt niet te staven, laten we eerlijk zijn, en met dezelfde logica die men toepast op islamkritiek nu eens naar racisme gaan kijken, dan ziet dat er ongeveer zo uit;(geinmodus staat even aan,voor de simpel-denkers)

  “Racisme is heel gevarieerd en er zijn heel vele stromingen binnen racisme, er is een groep radicale racisten die eng zijn ,maar in de regel is de meerderheid der racisten een brave burger die nooit iemand zou discrimineren ook al onderwijst racisme dat wel…. ”

  Enfin zulke logica houdt men erop na als iemand het waagt kritiek te hebben op de islam of moslims.
  Men tipt de werkelijk materie niet aan.

  Een echte racist heeft een afkeer van iemand anders zijn ras, maar geldt dat dan ook voor de afkeer die men heeft van een ander zijn cultuur en vooral van een andere zijn religieuze overtuiging?

  Is dat dan ook racisme?
  Racisme is een veelvuldig misbruikt woord wat te pas en te onpas wordt benut door een bepaalde groep lieden die hun ideologische tegenstander de mond willen snoeren.
  Volgens die logica is Johhny Quid, de man die op het weblog Geen-stijl schrijft en een notoire christenhater en is dus dan ook een racist.

  Laten we bv maar weer eens kijken naar wat islam onderwijst.. en wat er in de hoofden van de moslim omgaat.
  Dat er heel veel “moslims” zijn (die worden dus volgens de strikte leer als niet moslim gezien) die niets kwaads in de zin hebben is nog maar goed ook, en als zij niet van zins zijn om dat waar de islam werkelijk voor staat ,waarom jezelf dan nog als moslim profileren?
  Dat is net zoiets als jezelf als christen zien ,en jezelf christen noemen,maar dit niet in de praktijk brengen… ben je dan nog wel christen of alleen in naam?
  Dan ben je dus gewoon seculier en val je niet meer echt onder deze kwalificatie.
  Zo ook met die grote groep moslims die nooit van plan zal zijn om enige vlieg kwaad te doen, en het gaat niet om hun , het gaat om de islam en om die figuren in islam die de werkelijke leer van islam gestalte willen geven.

  En dan vervolgens gaan roepen dat er ook zat “moslims” zijn die dit nooit zouden willen of doen, neemt niets af van wat de islam is en heeft geen zier met het discrimineren wegzetten van een de gehele groep die het label draagt.
  Het is een heel oneerlijke en onlogische manier van redeneren en dient er lallen maar toe om mensen als racist te labelen en de mond te snoeren.
  En dan is het nog maar de vraag wat deze matige moslims gaan doen als de invloed van islamisten in hun omgeving de overhand krijgt en zij moeten gaan kiezen om wel of niet mee te doen met het vestigen van het wereldwijde kalifaat.

  Wat die 90% van de Aboriginals betreft die zeggen wel eens met discriminatie te maken hebben gehad, was dat alleen de groep ondervraagden?
  Was het echt racisme en discriminatie of had het meer te maken met de specifieke problemen die Aboriginals al heel lang ervaren qua aansluiting met de westerse cultuur in het land? (wat begrijpelijk is).

  Enige duiding is op zijn plaats.
  Hier in Nederland klagen ook een hoop immigrante over “racisme”, terwijl ze gewoon worden afgerekend op hun falende integratie en te magere kwalificaties(qua arbeidseisen) en niet op hun ras …..(of cultuur,volgens de nieuwe betekenis van het woord racisme).

  De Aboriginals er even bijhalen samen met 90% die gezegd racisme te ervaren, maakt wel heel snel duidelijk waar sɐɹʞ ǝʇʇǝuuɐǝظ . heen wil met haar schrijven… de hele tendens van dit stukje is dit; Australië is een racistisch land en er is een dappere groep mensen die deze vijand bevecht.

  Wat een intellectuele armoede hier bij enkele van de schrijvers van WEL.
  Maar dat krijg je ervan als je alleen maar je eigen dogmatiek wilt propageren en alleen nog maar in de weer bent om de aanvallen hiertegen weg te wuiven door in algemene termen zoals racisme te spreken over zaken die wel wat gecompliceerder liggen als simpelweg racisme.

  En zie je wel, hetzelfde fenomeen waar men hier de denkbeeldig genoemde groep racisten van beschuldigt, namelijk het wegzetten van een grote groep anonieme mensen als zijnde verkeerd, dat doet men dus gewoon nu zelf als het op het duiden van racisme en de groep racisten aankomt.
  Men spreekt in algemeenheden, maar nu over racisme en de racisten en zet zomaar een hele anonieme groep weg als racist.

  Wat een logica, en wat een manier van redeneren.
  En het erge is nog wel dat het gros der mens hier dit leest en de gemakkelijke voor de hand liggende conclusies trekt uit dit armzalige stuk schrijfwerk;
  “Australië is een racistisch land en er is gelukkig een dappere groep mensen die deze vijand bevecht.”

  Mooi weer voor nu, ik ga even lekker sporten.

 5. Volledig

  Ik dacht dat 95% van de Australiers ‘buitenlander’ is. Met een hele dominante positie voor de Engelse, Duitse en Hollandse buitenlanders die de hele maatschappij daar naar hun maatstaven hebben omgezet.

 6. Burgermans

  Lekker makkelijk om steeds maar racisme te roepen als je je zin niet krijgt.

 7. Windows 8

  Australië slaat helemaal door. Men wil er een wet doorkrijgen waarmee de geheime dienst je, zonder beschuldiging, contact met buitenwereld(dus ook gn advo) kan ondervragen én , indien je zwijgt gevangenisstraf kan opleggen.

  “Saul wrote: “ASIO detention powers should be repealed, not extended. Detaining non-suspects for up to seven days, virtually incommunicado and without effective review at the time, removing the right to silence on penalty of imprisonment, and criminalising any disclosure of detention, is excessive and disproportionate in view of existing powers, the level of terrorist threat, and the absence of any declared public emergency justifying derogation from protected human rights. “

  http://www.theguardian.com/australia-news/2014/oct/05/asio-proposal-coercive-questioning-powers-security-laws

Reacties niet toegestaan