Jongen uit Sierra Leone niet welkom op Britse school: ‘We worden als lepra-patiënten behandeld’

Een Britse school in de buurt van Manchester heeft uit angst voor ebola een jongen weggestuurd, omdat hij afkomstig is uit Sierra Leone. Ook zijn moeder was niet meer welkom. 'We worden als lepra-patiënten behandeld.' De school zelf had geen problemen met de negenjarige Kofi Mason-Sesai, aangezien Public Health England had aangegeven dat de moeder en de jongen geen risico liepen op ebola. Maar een groepje ouders dacht daar anders over en dwong de school om de jongen te weren. De hoofddocent: 'Het is heel vervelend, dat misplaatste bezorgdheid en onjuiste informatie over ebola een grote groep ouders heeft beïnvloed.' Kofi, die ook de Britse nationaliteit heeft, zit zo'n twee keer per jaar twee maanden op de school. Zijn Britse moeder werkt voor de ontwikkelingsorganisatie EducAid, die een aantal scholen heeft voor kwetsbare kinderen in Sierra Leone. Ze komt regelmatig met haar zoon naar Groot-Brittannië om fondsen te werven. Ze vertelt: 'Hij gaat al naar deze school sinds zijn derde. Hij heeft vrienden hier. Sommigen doen alsof ebola van achter een boom vandaan springt en je besmet. Dat is onzin. Ik ben leraar geen verpleegster. Alle scholen zijn bovendien gesloten.'

Bron(nen):   Daily Mail      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “misplaatste bezorgdheid en onjuiste informatie”
  Ja hoor
  “CDC urges all US residents to avoid nonessential travel to Sierra Leone, Guinea, andLiberia because of unprecedented outbreaks of Ebola in those countries. CDC recommends that travelers to these countries protect themselves by avoiding contact with the blood and body fluids of people who are sick with Ebola.”

 2. Allard

  Rechts-extremistische tokkies, Groot-Brittannië zit er vol mee.

  • Guest

   Links-extremistische tokkies en moslims, Groot-Brittannië zit er vol mee.

   (in antwoord op Allard)
  • vandehoedenderand

   Nu ja, ik weet niet of ze allemaal rechts-extremistisch zijn. Dat is wat kort door de bocht. Maar het eiland is inderdaad een tokkiebolwerk. Het stikt er van. Vreselijk.

   (in antwoord op Allard)

Reacties niet toegestaan