Brusselse jihadi’s bedreigen zakenman met onthoofding

Een zakenman uit Anderlecht wordt met onthoofding bedreigd als hij geen 50.000 euro betaalt voor de Syriëstrijders. “Dat zal gebeuren indien je niet betaalt voor onze broeders in Syrië”, dreigde de dader. Dat berichten Het Nieuwsblad en De Standaard vrijdag. ‘Maandagavond wachtte een kerel blijkbaar tot ik alleen op kantoor achterbleef. Hij stond te zwaaien met een mes. En zijn boodschap was bijzonder duidelijk. Ik ben islamist en jij bent christen. Wij islamisten snijden ongelovigen de keel over. Dat zal ook met jou gebeuren indien je niet doet wat ik zeg. Morgen moet je mij 50.000 euro geven, in briefjes van 500. Wij hebben geld nodig voor onze broeders die in Syrië strijden. En jullie hebben geld. Ik zal het geld om 10 uur komen halen. Indien je het geld niet klaar hebt liggen, zal ik je de keel oversnijden, je aan stukken snijden en alles in het kanaal gooien.’ De terrorismecel van de politie neemt de zaak heel ernstig. Het is een van de eerste keren dat de politie  concrete gegevens krijgen over afpersing als middel om de Syriëstrijders te financieren. Tot dusver vingen zij wel geruchten, maar durfde geen enkel slachtoffer zich melden uit vrees voor represailles.  

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Minder! Minder! Minder!

 2. Windows 8

  Mochten jullie het nog niet weten : Islam is de religie der vrede.

 3. Vogelbeest

  Het zou zo kunnen zijn dat het geld echt voor IS bedoeld is.
  Maar het zou me ook niets verbazen als de buit van deze afpersing helemaal niet naar IS gaat, maar dat dit gewoon een paar Noord-Afrikaanse rotjochies zijn die IS gebruiken als “dekmantel” voor hun eigen misdaden.

 4. Windows 8

  Ies koeltoer. Jij kaffir, jij betalen
  Ik neuk je de moeder

 5. catchit64

  Mij is altijd geleerd dat Islam een vredelievende godsdienst was en de ellende die we zagen een vervelend bijverschijnsel van een selecte groep was.

  Helaas… ik moet mijn mening bijstellen want het wordt met de dag gekker geloof ik.
  Voor mijn werk ben ik naar Saoedi-Arabië geweest en kwam langs een bord op de snelweg die het christenen verbood naar Mekka te gaan. Hoe gastvrij en vredelievend is je geloof als je andere geloven of overtuigingen niet de kans geeft kennis te maken? Wanneer komt er een bord in de buurt van het Vatikaan met het opschrift “Alleen Rooms Katholieken”? Als dat gebeurt is de wereld te klein vrees ik.

 6. Wilders

  Vele moslims protesteerden woensdag in de Tweede Kamer tegen IS

Reacties niet toegestaan