Russische deserteur vermoord met hamer: ‘Een hond verdient een hondendood’

Wagner-groepbaas Yevgeni Prigozjin laat weer eens zien hoe bruut zijn huurlingenleger te werk moet gaan. Een video van de executie met voorhamer van een Russische deserteur door leden van de Wagner-groep kan rekenen op de volledige goedkeuring van Prigozjin.

Yevgeni Nuzjin liep in september over naar het Oekraiense leger, maar werd gegrepen door zijn oude werkgever. “Op 11 november liep ik op straat in Kiev, toen ik plots op het hoofd werd geslagen en mijn bewustzijn verloor. Daarna werd ik wakker in deze kelder en vertelden ze me dat ik hier veroordeeld zal worden.” Even later wordt hij op middeleeuwse wijze vermoord met een voorhamer.

De executie werd gefilmd en de beelden belandden op Telegram. Wagner-leider Prigozjin schreef daar dat Nuzjin 'zijn volk had verraden' en dat hij de videoclip een 'excellent stukje cinema' vindt, dat hij graag in het theater zou willen zien. “Russen kunnen verraad ruiken, dat is iets genetisch”, aldus de bruut.

“Het is duidelijk dat hij geen geluk vond in Oekraïne. De titel van deze video zou ‘een hond verdient een hondendood’ moeten zijn voor mij”, schrijft Prigozjin. Nuzjin vertelde in de Oekraïense pers over het reilen en zeilen van de Wagner-groep. Hij zat in Rusland vast voor moord, maar koos ervoor om te gaan vechten aan het front.

Bron(nen):   HLN