Botten overleden Australische baby’s gebruikt voor nucleair onderzoek

Australische artsen verwijderden in het geheim de dijbenen van overleden kinderen en baby's. De botten werden verbrand en de as naar Londen gestuurd om de hoeveelheid radioactieve straling te meten. De ouders wisten van niets. Dat schrijft de Australische onderzoeksjournalist Frank Walker in zijn boek 'Maralinga' over de Britse kernproeven die in de jaren vijftig in Australië werden uitgevoerd. 'Bezorg me de botten van Australische baby's. Zo veel mogelijk,' staat in oude notulen van het Britse bureau voor atoomonderzoek, die de journalist ontdekte. De overheid zou 50 dollar per jaar hebben betaald aan artsen die meewerkten. Het experiment duurde 21 jaar. In die periode werden meer dan 22.000 botten verzameld. Uiteindelijk stopte een nieuwe regering de subsidie. Wat de resultaten zijn van het onderzoek is nog altijd niet bekend, schrijft Walker. In de jaren '50 deden de Britten atoomproeven in Australië. Ze lieten in totaal twaalf atoombommen ontploffen in de Australische woestijn. In 2001 werd al bekend dat de Britten Australische soldaten gebruikten als proefkonijn. Zo kregen ze, terwijl ze in de buurt van de ontplofte bommen de wacht hielden, verschillende soorten kleding aan om te bestuderen welke het beste beschermden tegen radioactieve straling.    

Bron(nen):   Eindhovens Dagblad      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  US deed hetzelfde :

  “The film documents the nuclear tests performed around Bikini Atoll during Operation Crossroads in 1946, and their effects on the indigenous population and American servicemen involved in the testing.”

  https://www.youtube.com/watch?v=kmyH0cNVhyA

 2. Burgermans

  Typisch broodje aap verhaal.

  • Windows 8

   Zijn boek staat vol argumenten die zijn claims staven
   Waar zijn de uwe ?

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Een broodjeaapverhaal of stadssage is een (grotendeels) verzonnen verhaal dat als waar gebeurd wordt doorverteld en daardoor aan overtuigingskracht wint. Bronnen ontbreken meestal; wie het verhaal (door)vertelt, heeft het van iemand anders gehoord die op zijn beurt de oorspronkelijke verteller evenmin kent. Ook ontbreken exacte data, locaties en namen van personen. Broodjeaapverhalen zijn vaak sensationele of bizarre anekdotes die inspelen op de al dan niet latente angsten en vooroordelen van mensen. Sommige zijn oorspronkelijk losjes op een waar gebeurd voorval gebaseerd, maar door het vele doorvertellen zijn de ware feiten niet meer herken- of aanwijsbaar. Ook pseudowetenschappelijke onzin valt onder het broodjeaapverhaal in ruime zin.

    (in antwoord op Windows 8)
    • Windows 8

     U spuit mist doch er staat een stevige wind dus …
     Toon aan dat dit verhaal en broodje aap is.

     Straks ga je nog zeggen dat nooit met LSD op een onwetende bevolking is geëxperimenteerd in de ’60

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Ik kan alleen aantonen dat dit verhaal de kenmerken heeft van een broodjeaapverhaal. Niemand van ons beiden kan zeker weten of het echt gebeurd is of niet.

      (in antwoord op Windows 8)
 3. Jan Terlouw

  Dit kan niet waar zijn omdat het Westen moreel superieur is. De linkse kerk probeert de waarheid te verdraaien. Het is een van de islamitische landen geweest want die hebben een achterlijke cultuur!

Reacties niet toegestaan