Aanslag Ottawa leidt tot paniek in het westen

De aanslag bij het Canadees parlement in Ottawa leidde tot paniek en niet alleen in Canada. De angst voor wraakacties van IS-strijders is groot in het hele Westen. In Nederland, waar militairen al niet meer in uniform mogen reizen, werd maandag de beveiliging op stations al opgeschroefd. De AIVD komt handen tekort om de tientallen teruggekeerde Syriëgangers permanent in de gaten te houden. In Canada staan 90 radicale moslims op een lijst van mensen die continu moeten worden gemonitord en gisteren werd bepaald dat ook daar militairen niet meer in uniform de straat op mogen. In onder meer de VS werd gisteravond de beveiliging rond oorlogsmonumenten aangescherpt. De angst is te verklaren: nog geen 24 uur nadat zes Canadese gevechtsvliegtuigen in de richting van Irak waren gevlogen, om mee te vechten tegen IS, schoot Michael Zehaf-Bibeau, een tot de islam bekeerde Canadees, een militair neer en rende schietend het parlementsgebouw binnen. Een bloedbad kon ternauwernood worden voorkomen door een beveiliger die hem neerschoot. Maandag pleegde een andere tot de islam bekeerde Canadees een aanslag op twee militairen door op hen in te rijden. Een van hen overleed. Beide aanslagplegers waren onlangs aangemerkt als 'high-risk'-reiziger en hadden geen paspoort meer.

Bron(nen):   AD (betaald)      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  ” leidde tot paniek en niet alleen in Canada. De angst voor wraakacties van IS-strijders is groot in het hele Westen.”
  Dramaqueen Jeannette. Door zulke onzin te schrijven verlies je elk greintje geloofwaardigheid. Als dit ‘paniek’ is, hoe ga jij dan een situ beschrijven waar iedereen gillend over het straat loopt?

  “teruggekeerde Syriëgangers”
  Hoezo mogen die terugkeren?

 2. Apekool

  Ik wist het vanochtend ook niet meer, in totale paniek heb ik mijn linkersok rechts aangetrokken, en andersom!

 3. Malky

  U kunt nu inzetten, hoeveel seconden tot de volgende aanslag die helemaal niets met islam te maken heeft.

 4. AT

  Kom net terug van lunch, totale chaos en anarchie hier in Rotterdam. Supermarkten leeg, winkels worden geplunderd, auto’s in brand en de concierge is gelyncht.

 5. Volledig

  Ik rapporteer nu via een inbelverbinding vanuit de kelder van het stadhuis in Den Haag. De rantsoenen slinken snel en het water dreigt op te raken. Wat nog erger is, is dat het er op lijkt dat de frontlinie van het bezettingsleger van IS inmiddels tot aan het Spui is genaderd. Er is een constant knallen van mortiergranaten en anti-tankgeschut. Ik weet niet hoe lang ik nog aan u kan rapporteren maar houdt moed.
  Voor volk en vaderland!

Reacties niet toegestaan