Ben je te dik of niet zo sportief? Dan maak je minder kans op baan

Het is al langer bekend: wie mooi, slank, blank, jong en man is, heeft de beste kansen op de arbeidsmarkt. Maar tegenwoordig wil je werkgever zich ook met je leefstijl bemoeien: je moet er gezond uitzien, fit en vooral niet te dik. 'We zien duidelijk dat minder energieke en fit ogende mensen bij gesprekken als eerste afvallen, ook al hebben ze evenveel of meer kwaliteiten en motivatie.' Dat zegt commercieel directeur Wim Bubberman van Olympia Uitzendbureau in het AD. 'De kans dat iemand die niet fit oogt, ziek wordt, schatten bedrijven hoger in. En dus houden zij hem liever buiten de deur.' Al zal dat uiteraard nooit expliciet benoemd worden. Een van de redenen is volgens Bubberman dat wet- en regelgeving strenger is geworden. Zo moeten bedrijven al sinds begin dit jaar betalen voor flexwerkers die ziek worden net voor hun contract afloopt. Maar een werkgever is natuurlijk geen dokter. Hij kan op een sollicitatiegesprek niet zien of je op het punt staat ziek te worden of dat je gewoon een nacht slecht hebt geslapen. Toch kan Bubberman van Olympia zich wel vinden in de mening van de werkgevers. 'We willen ons niet bemoeien met iemands privéleven, maar het is wel belangrijk dat mensen zich er bewuster van worden dat werkgevers de voorkeur geven aan mensen die wel sporten of gezond leven.'  

Bron(nen):   AD      

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AT

  Er zijn twee manieren op dit op te lossen: of we gaan wat gezonder leven, óf we zorgen voor makkelijke ontslagprocedures voor bedrijven.

  • Windows 8

   of we zorgen dat voedsel minder rommel mag bevatten én dit duidelijk(er)op de verpakking moet.

   (in antwoord op AT)
   • Pietje_Precies

    kun je niet lezen dan?

    (in antwoord op Windows 8)
    • Apekool

     Ben jij werkloos of zo? Weet je hoeveel tijd je moet besteden om de enorme lijsten met kleine lettertjes door te lezen op iedere verpakking?

     Transvetten hoeven niet op de verpakking en door ‘slimme’ porties te definiëren kan je ook andere ingredienten van de lijst laten.

     Voor een Pietje Precies weet je er wel weinig van!

     (in antwoord op Pietje_Precies)
     • Pietje_Precies

      🙂 ik koop heel weinig produkten die in een pakje zitten.
      tomatenpuree of koekjes, dan heb je t wel gehad.
      kost wat meer moeite, want dan moet je zelf koken met ingredienten. Hier geen Chicken Tonight of kant en klaar soepen/sauzen etc.

      (in antwoord op Apekool)
     • Vogelbeest

      Door 2 gezinsleden met allergieen en intoleranties ben ik onvrijwillig een halve voedseldeskundige geworden. Het is een speurtocht om in de kleine lettertjes te ontdekken of mij vrouw en kind ergens problemen mee zullen krijgen.

      Smaakversterkers (die zorgen dat je meer eet dan goed voor je is, wordt je dik van, en ze zijn ook nog giftig) tref je op de verpakking aan als o.a.: De hele E600-serie (613 is een van de ergste), MSG, MonoSodiumGlutamaat, gehydroliseerd eiwit, gistextract, of doogewoon Smaakversterker.

      Van (geraffineerd)(geharde)plantaardige/palm olie (hoofdbestandeel van halvarine, margarine, koekjes etc) wordt je op korte termijn niet dikker dan van gezond verzadigd vet. Op langer termijn is het wel de enige oorzaak van aderverkalking, slagaderbreuk, gepereforeerde hartkleppen en eigelijk alle hart- en vaatziekten.

      Glucosestroop is de ergste dikmaker. Het probleem is dat de calorieen niet door het lichaam herkend worden, maar wel meetellen voor je gewicht. Je wordt dus dikker zonder dat je hongergevoel verdwijnt. Wordt in enorme hoeveelheden aangetroffen in koekjes en frisdrank, maar ook in voorverpakte plakjes vlees voor op brood, de hamburgers van vele ketens als Albert Heijn en in bijna alle potjes en zakjes die bedoeld zijn om snel een leuk smaakje aan iets te geven.

      Een witte raaf in de supermarkt zijn de keukenkruiden van johnnie boer. Daar heb ik er nog niet 1 van gevonden met toevoegingen die slecht en onnatuurlijk zijn. Kruidenmengsels van bijvoorbeeld versteegen daarentegen moet je echt 1 voor 1 helemaal lezen voor je het koopt, want die gebruiken regelmatig smaakversterkers.

      Heel veel te dikken mensne hoor je tegenwoordig zeggen “ik eet helemaal niet zo veel”. Dat kan. Er zijn ook nog oorzaken als schildklier- en hypofyse problemen. Maar 90% van de Westerse mens zou al flink afvallen als ze alle frisdranken, glucosestroop en smaakversterkers zouden vermeiden. Wil je dan ook de kans op hart- en vaatziekten sterk verkleinen stop je met geraffineerd gehard (plantaardig) vet.

      (in antwoord op Pietje_Precies)
     • Windows 8

      U leeft dus van één zelfbereid middagmaal per dag?

      (in antwoord op Pietje_Precies)
     • Pietje_Precies

      waar slaat dat nou weer op….?

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      wel, wat eet je dan de andere maaltijden? de hoofdmaaltijd(warme) vind ik het makkelijkst te controleren

      (in antwoord op Pietje_Precies)
    • Windows 8

     Ik wel, maar niet iedereen is een voedseldeskundige / diëtist

     (in antwoord op Pietje_Precies)
   • Pietje_Precies

    een bloemkool zit overigens niet in een verpakking, alleen die rare pakjes met sauspoeder, maar die moet je helemaal niet in je karretje gooien….

    (in antwoord op Windows 8)
   • AT

    Op zich ben ik voor eerlijker voedsel, maar ik vind het ook een redenatie om de verantwoordelijkheid elders te leggen. Daar zit ‘m precies het probleem; veel mensen willen gewoon doen en laten en verwachten dat anderen de weg keurig asfalteren. Als je met redelijk gezond verstand eten koopt hoeft er niet met koeienletters op te staan wat erin zit. Daar komt bij dat dik zijn doorgaans komt door een slechte eet- en leefgewoonte. Eet niet meer dan je nodig hebt en sport / beweeg ipv thuis rondhangen.

    (in antwoord op Windows 8)
 2. Pietje_Precies

  en terecht

 3. Burgermans

  Welke werkgever wil er nu dikke en luie werknemers? OK, de overheid, maar dat is echt de enige.

 4. marianne martens

  Commercieel directeur Wim ! B(L)UBBERMAN heeft een oerdomme conclusie. Het zal gebeuren, helaas. je zult maar een mager wandelend lijk aannemen. Denkt hij nu werkelijk dat iemand zo’n figuur uitnodigend is tot een gesprek en kan lachen, niet doen, je kijkt zo in de mond van een doodskop, doe je toch niet voor je plezier. Toch. Forse gezette lange/ korte mensen hebben overgewicht. Door studies, pesten op scholen zijn ze alleen maar mentaal sterker geworden gelijk een sporter zich vastbijt in zijn doel. Hoe komt het nu toch dat er zoveel berichten uit het AD zijn? Dikkerd winnen Gouden plakken bv judo, boksers of valt het onder ” stevig”. Wat is nu fit uit zijn ogen kijken ( Jack de Vries!!! ) kunnen gezette mensen Orson Welles, de leperd ) ook. Wat een ongelofelijk eenzijdig kulverhaal.

Reacties niet toegestaan